2020.08.22. 14:43
Szeptember 3-án ismét Etyeken találkozik a pezsgővilág
A tavalyi nagy sikerű indulás után, szeptember 3-án idén is megrendezik a Pezsgőkonferenciát! Újdonság, hogy a plenáris rész, tehát az előadások sora és a kerekasztal vitája után, Pezsgőünnep néven egy rendkívül izgalmas kulináris élményben is része lehet a résztvevőknek.
Forrás: Shutterstock
2019-ben nagy sikerrel rendezte meg az első etyeki Pezsgőkonferenciát a dr. Prónay Bence és Rókusfalvy Pál alkotta társszervező páros, akik a Borkonferenciát már 8 éve jegyzik. Idén is valami hasonlóra készülnek. Az eredeti időponttól ugyan a válságos helyzet miatt el kellett térniük, így május helyett szeptember 3-át tűzték ki az esemény időpontjául.
A szervezők idén is izgalmas előadásokat, parázs vitákat és exkluzív kóstolókat ígérnek. A már online elérhető tematikából kiderül, hogy valóban neves hazai és nemzetközi előadókra számíthatunk, a kerekasztal címe („Emelkedő buborék – Habzó trendek a világban”) és előadói pedig szintén sok érdekességgel kecsegtetnek.
Pezsgőünnep
A második Pezsgőkonferencia rögtön egy fantasztikus újdonsággal is szolgál. A szervezők ugyanis a konferenciát követően egy minifesztivál keretein belül Etyekre varázsolják Champagne és a hazai pezsgővilág remekeit. A kóstolók mellé az italokhoz komponált, mennyei ízeket kínálnak sztárséfjeiknek köszönhetően, hogy hangulatos zene mellett élvezhessük a naplementét az etyeki szőlős környezetben. Ez a program a konferencia résztvevői számára ingyenesen elérhető és külön is lehet rá jegyet vásárolni.
Az etyeki Rókusfalvy Birtokon megrendezendő esemény tematikája már elérhető és a jelentkezés is elindult a pezsgokonferencia.hu oldalon.
Az esemény főszervezői: dr. Prónay Bence és Rókusfalvy Pál.
A tervezett tematika a következő:
Előadói szekció
Megnyitó – Köszöntőbeszéd
Agrárminisztérium
Köszöntő
Rókusfalvy Pál, borász, a konferencia társszervezője
Pezsgőkészítés a Thummerer Pincénél
Lamport József, főborász, Thummerer Pince
A buborékok élete Champagne-on túl
Márkus György, pezsgőszakértő
Az Etyeki Kúria pezsgőkoncepciója
Mérész Sándor, borász, Etyeki Kúria
Szabályozás
Garamvári Zsuzsa, tulajdonos, Garamvári Szőlőbirtok
Tokaj, a világ borkultúrájának alappillére – A pezsgő
Demeter Zoltán, borász, tulajdonos, Demeter Zoltán Pincészet – Tokaj
David Bourdaire, borász, Champagne Bourdaire-Gallois
Jean-Marc Lallier-Deutz, PR igazgató, Champagne Deutz
Egyeztetés alatt!
Habzó és pezsgő márkaépítés – Esettanulmányok
Unger Zsolt, marketingszakember, tulajdonos, Unger and Partners
Kerekasztal szekció
Kerekasztal – Téma: „Emelkedő buborék – Habzó trendek a világban”
Felkért résztvevők:
Vancsik Ivett (Vince)
Kemendy László (Kemendy Pezsgőműhely)
Bárdos sarolta (Tokaj Nobilis)
Herczeg Zoltán (Dining Guide)
Molnár Attila (Arany Kaviár)
Témavezető:
Rókusfalvy Pál
Pezsgőünnep
Champagne- és pezsgőkóstoló, csúcsgasztronómia!
A konferenciát követően egy minifesztivál keretein belül hozzuk el Champagne és a hazai pezsgővilág remekeit. A kóstolók mellé az italokhoz komponált, mennyei ízeket kínálnak sztárséfjeink, hogy hangulatos zene mellett élvezhessük a naplementét az etyeki szőlős környezetben.
Borítókép: illusztráció