Életmód

2010.01.19. 16:26

Ez lesz a divat!

Idén tavasszal továbbél néhány új trend, ami már tavaly visszatért, de egészen új dolgok is divatba jönnek.

NANA.HU

Tavaly télen a New York-i divathét kezdetén Marc Jacobs világossá tette, hogy az őszi-téli divatban minden sikkes lesz, ami a 80-as éveket idézi. A Louis Vuitton vezető tervezőjének remek érzéke van a trendekhez, hiszen aki a dizájnerek közül tavaly még nem állt be a sorba, az, az idei kollekciójába már biztosan becsempészett néhány, a 80-as éveket idéző ruhát, vagy kiegészítőt.Térd fölé!

Az őszi-téli szezon kezdetén sokan még idegenkedve fogadták, hogy idén az extra magas szárú csizma lesz a legnagyobb divat, de most januárban, szétnézve az utcán, már egyértelműen látszik, hogy a jóslat bevált! Nos, tavasszal folytatódik ez a trend, igaz, ahogy egyre jobb idő lesz, egyre kevesebben járnak majd csizmában, viszont ezek helyét átveszi az extra hosszú szárú, lehetőleg színes zokni, amit remekül egészít ki a kissé buggyos szabású szoknya fellendülő divatja.Kezeslábas újra!

Ugyancsak az idei tél trendjei között üdvözölhettük újra a jó ideje elfeledett overallt, ami tavasszal valóságos reneszánszát élheti majd! A jó idő beköszöntével biztosan nem foghatunk mellé egy kezeslábas beszerzésével, hiszen ez most minden színben és fazonban divatosnak számít majd. Persze, ha elég előretekintőek vagyunk, akkor lehetőleg sötét színűt szerzünk be belőle, hiszen sokkal jobban variálható egy egyszínű sötét darab.
Nem baj, ha áttetsző

Victoria Beckham már tavaly nyáron az idei tavasz-nyári trendeknek megfelelően öltözködött, hiszen tavaly augusztusban szinte csak áttetsző felsőben lehetett látni. A vékony, selyemből, vagy más nagyon könnyű anyagból készült felsők idén nagyon divatosak lesznek, a testhez álló darabok remekül illenek a A-vonalú szoknyához, de akár nadrághoz is. Ha már áttetsző, akkor ruhából is bátran választhatunk ilyen anyagból. Különösen a fodros, bő szabású áttetsző ruhák számítanak divatosnak, de vigyázzunk, a kifutón az ilyen darabokat melltartó nélkül viselték a modellek, az utcán azonban, divattrendek ide, vagy oda, nem illik így hordani áttetsző holmikat!

Fiús nadrághoz fiús blézert!

A farmer idén tavasszal is divatos, az örök daraboknál ezúttal is a koptatott, kissé fiús szabású, ráadásul használtnak látszó darabok lesznek a legnépszerűbbek. Ezekhez most mindenképpen érdemes fiús szabású blézert, zakót hordani. A 80-as évek bűvöletében természetesen nem árt, ha blézer vállban enyhén széles, sőt idén még a válltömés is megengedett! Ha már retró, akkor érdemes megemlíteni, hogy a forrónadrágok idén is hódítani fognak, és két szabás különösen népszerű lesz. Már tavaly is jelentkeztek magas derekú nadrágfazonok, amelyek idén már a rövid szabású, extra mini daraboknál is divatos lesz. Ennél alternatívabb, ugyancsak a 80-as éveket idéző fazon, a rövidnadrág szára alól kikandikáló zsebű darabok is nagyon népszerűek lehetnek, hiszen a kifutókon már rengeteg ilyent láthattunk.

A 2010-es tavasz-nyári trendek között mindenki találhat a kedvére valót, arra azonban már most nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy vajon a divatházak egyik legnagyobb őrülete, a nyuszifül-alakú fejdíszek megjelennek-e az utcai divatban is?

Ezek is érdekelhetik