Teljesítik a követelményeket

2022.01.19. 12:04

Biztonságosak a Xiaomi mobiljai a német biztonsági hivatal szerint

Még ősszel kavart nagy hullámokat a Litván Kiberbiztonsági Központ közlése, hogy a Xiaomi telefonjai cenzúrázzák a keresési találatokat.

Érthetően kínos egy ilyen bejelentés, hiszen a Huawei piaci helyzetét megrendítő tiltásokat is hasonló közlések előzték meg.


A litván hivatal cenzúrával vádolta meg a Xiaomit, miszerint a készülékei korlátozzák és megszűrik a felhasználók által elküldött, vagy nekik eljuttatni szándékolt tartalmakat. A kínai gyártó vállalta, hogy független szakértők bevonásával vizsgáltatja ki a vádakat.


A Xiaomi Corporationt január 13-án arról értesítette a német Szövetségi Információbiztonsági Hivatal (BSI), hogy a közelmúltban lefolytatott vizsgálatuk szerint a Xiaomi okostelefonok
sikeresen teljesítették a Németországban előírt információbiztonsági követelményeket.A BSI értékelése szerint nem volt megállapítható olyan működési probléma, amely további vizsgálatokat vagy intézkedéseket tett volna szükségessé. A hivatal az információbiztonsági kételyeket megfogalmazó eredeti jelentésben említett szűrőlistákra is kitért, megállapítva, hogy nem talált semmilyen bizonyítékot, amelyek bizonyos kifejezések szűrését alátámasztanák.


A vizsgálati eredményeket kommentálva a gyártó cég szóvivője elmondta:


„A Xiaomi örömmel fogadta, hogy a német Szövetségi Információbiztonsági Hivatal vizsgálata is megerősítette: a vállalat elkötelezett az átlátható, felelős működés mellett, és kiemelten fontosnak tartja az ügyfelei személyes adatainak védelmét, illetve biztonságát. Bebizonyosodott, hogy mindenben eleget teszünk az uniós, valamint a nemzeti adatbiztonsági és kiberbiztonsági jogszabályoknak, csakúgy, mint az okoseszközökre vonatkozó összes EU-követelménynek. Örömmel működünk együtt minden felhasználóval, hatósággal és valamennyi érintettel, így a BSI-vel is, mert elkötelezettek vagyunk a termékeink és szolgáltatásaink folyamatos továbbfejlesztése és megújítása mellett.”


Borítóképünkön Lej Csün, a Xiaomi alapító elnök-vezérigazgatója a cég új termékeinek pekingi bemutatóján

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!