Összefoglaló

2024.05.01. 21:36

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. május 1.

A szerda sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. május 1-én.

Beol.hu
Hírösszefoglaló ma is egy helyen

Ha húsz év tapasztalatait egy mondatban kellene összefoglalni, nem ilyen Európai Unióról álmodtunk – jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerdán, Magyarország EU-csatlakozásának húszéves évfordulója alkalmából Facebook-oldalán közzétett videónyilatkozatában.

Nem haragszom a kislányra, aki bántotta a lányomat, sőt inkább sajnálom. Én is anya vagyok, nem hibáztatom. A szüleinek kellett volna észre vennie, hogy valami gond van – mondta kedden délután a megszúrt 12 éves Mirella édesanyja a kisalföldnek- a bőnyi hatodikos túl van az életveszélyen.

Felújítva, sétahajóként tér vissza a Balatonra a magyar hajóflotta egyik legendás, immáron 111 éves hajója. A Jókai hajó története rendkívül kalandos, hosszú éveken át Békésben enyészett majdhogynem teljesen el, Szanazugban vendéglátóhelyet szerettek volna berendezni rajta.

Az szja-bevallási tervezetet érdemes átnézni, szükség esetén módosítani. A jóvá nem hagyott tervezet, az egyéni vállalkozók, a mezőgazdasági őstermelők és az áfafizetésre kötelezett magánszemélyek tervezetének kivételével, május 21-én automatikusan bevallássá válik – olvasható a Nemzeti adó- és Vámhivatal (NAV) közleményében.

Egy virtuális, elektromos autóbuszokhoz való alkatrészeket gyártó és forgalmazó céget alapítottak a Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium azon tanulói, akik az elmúlt hónapokban részt vettek az Andrássy Business School elnevezésű közgazdasági mentorprogramban. A kft.-t a fiatalok szerdán mutatták be a békéscsabai középiskolában, az idei projekt záróeseményén.

Ne rongáljunk, ne tegyük tönkre senkinek kampányeszközeit, folytassa mindenki tisztességes eszközökkel a kampányt – kéri Opauszki Zoltán, a Fidesz-KDNP békéscsabai képviselőjelöltje. A jelenlegi közgyűlés FIDESZ-KDNP képviselőcsoportja vezetője politikai oldaltól függetlenül elítéli a plakátrongálást.

A Civil Szervezetek Szövetsége szervezésében immár a 23. Civil Kulturális Börzét rendezték meg a Szent István téren.

A Gyulai Termál FC együttese először nyerte meg a labdarúgó Békés Vármegyei Kupát, miután a szerda esti Kórház utcai fináléban biztosan juttatta érvényre a papírformát a másodosztályú Mezőmegyer ellen. Mindkét csapat másodszor jutott el a döntőig, de még egyik sem emelhette magasba a trófeát korábban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában