Sport

2008.03.09. 20:21

Oláh tizenöt gólja sem segített a békési kéziseknek

Erste-Békési FKC—Százhalombatta 29—30 (11—14) NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés, Békés, 600 néző.

BEOL

V.: Bonifert, Oláh. Békés: Nagy L. — Djuricin, OLÁH 15 (8), Raffai, Trivkovics 2, Gamrat 7, Kopcsák 1. Cs.: Árdeleán, Domokos (kapusok), Szatmári 1, Varga A., Nagy Cs. 2, Kocsis 1. Megbízott edző: Békési Mihály. Százhalombatta: Perger — Papp 2, Horváth 2, Dénes 1, dr. Czina 1, MILICSEVICS 5, Nagy M. 1. Cs.: VITÁLIS (kapus), BALÁZS 5, Varga P. 1, Kertész 8 (7), Jakab 3, Juhász 1. Edző: Sótonyi László.                     
Kiállítások 8, ill 24. perc. Hétméteresek: 8/8, ill. 8/7.                 
Az eredmény alakulása: 6. perc: 2—1, 10. p.: 3—4, 15. p.: 5—4, 23. p.: 7—10, 28. p.: 11—12, 36. p.: 15—14, 44. p.: 17—20, 50. p.: 24—23, 58. p.: 26—28.                 

Nem a legkedvezőbb előjelekkel kezdődött a találkozó. Patrik Jurko az utolsó, pénteki esti edzésen megsérül, gipszbe került a lába, nem léphetett pályára szombaton. A csarnok a tartós esőzés miatt négy-öt helyen beázott, s miután folyamatosan érkezett az égi utánpótlás, emiatt gyakran állt az óra, s nem győzték törölgetni a parkettet. A múlt héten piros lappal kiállított Bakó Botond edző nem ülhetett le a kispadra, csak a lelátóról szemlélhette az eseményeket. (Helyére Békési Mihály klubelnök ült ideiglenesen.)

Egy kissé vontatottan, kevésbé koncentrálva, emiatt gyenge védekezést produkálva kezdett a békési csapat. A vendégekben sokkal nagyobb tűz lobogott. Így aztán nem véletlen, hogy az első félidő nagyobb részében a százhalombattaiak vezettek, ahol egyébként három egykori békési is pályára lépett (dr. Czina József, Varga Péter és Igor Milicsevics). Épp az utóbbi volt a vendégek egyik erőssége, aki remekül védekezett, ráadásul még ötször be is talált a békési kapuba. A félidő vége felé kezdett összeállni a hazai csapat, a védekezésük is feljavult, de Oláh Gábor továbbra sem talált társakra a góllövésben.                

A fordulás után megvillant a Békés, fordított az álláson, s már kezdett megnyugodni a szurkolótábor, bízva abban, hogy ez állandósul, miként a legutóbbi mérkőzéseken. Ám csalódniuk kellett. Oláh ugyan továbbra gyártotta a gólokat (a 15 találat mellett még számtalan kapufát is lőtt), de egyedül, és azt is csak röpke öt percre, Lukas Gamrat zárkózott fel mellé, amikor egymás után betalált. Az más kérdés, ezt követően, mint aki jól végezte dolgát, abbahagyta a gólgyártást. A védekezés ezt követően is hagyott némi kívánni valót, nagyon hiányzott Patrik Jurko a jobb szárnyról.

Egyszer-egyszer a békésiek még fellángoltak, de csak rövid ideig tudták átvenni a vezetést. A finisben pedig már nem is annyira az akció góloknak örülhetett a publikum, sokkal inkább a játékvezetők által ítélt büntetőkből esett találatokat szemlélhették megadóan. Ugyanis mindkét oldalra egyformán megítélték azokat, s az egyik oldalon Oláh Gábor, a másikon pedig Kertész Balázs kíméletlenül bevarrta a heteseket. Így aztán nem tudott hátrányából faragni az FKC, ami azt jelentette, hogy egygólos százhalombattai siker született. Amivel visszavágtak a Duna-partiak az otthon — hasonlóan egy gólkülönbségű — vereségért.                    
Békési Mihály: — Sajnos, csak egy átlövő teljesítményünk volt, s ezen a mérkőzésen ez kevésnek bizonyult.

Kedden Debrecenben a tévé előtt játszanak

Megváltozott a Debrecen—Békési FKC NB I-es kézilabda-mérkőzés időpontja: március 14-e helyett március 11-én kedden játsszák a találkozót Debrecenben 18 órától. A mérkőzést a Sport1 televízió élőben közvetíti.

NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés, Békés, 600 néző. Kedden Debrecenben a tévé előtt játszanak Megváltozott a Debrecen—Békési FKC NB I-es kézilabda-mérkőzés időpontja: március 14-e helyett március 11-én kedden játsszák a találkozót Debrecenben 18 órától. A mérkőzést a Sport1 televízió élőben közvetíti.

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!