Hírek

2006.02.13. 00:00

Tinédzsereket vertek a brit katonák

Újabb botrányos eset került nyilvánosságra az iraki megszálló csapatokról. A katonai rendőrség vizsgálatot indított egy videofelvétel ügyében, amelyen állítólag brit katonák iraki fiatalokat vernek. A felvételek még 2004-ben készültek, de vasárnap egy londoni lap, a The News of the World adta közre őket.

F. K.

A videfelvételen jól kivehető, ahogy egy laktanyaépületet tüntetők egy csoportja kövekkel dobál, majd 8-10 katona négy arab külsejű tinédzsert vonszol egy udvarba, és ott farudakkal ütlegelik és összerugdalják őket. A felvételeken az operatőr és egy közvetlenül mellette álló ember kuncogása hallatszik, illetve ahogy az ütlegelő társait biztatja. Az újság állítása szerint a katonák britek, de nem közölnek sem neveket, sem helyszínt. Tony Blair brit kormányfő tegnap este adott nyilatkozatában megvédte az Irakban szolgáló katonákat, ugyanakkor elítélte a rabok és civilek kínzását és vizsgálatot indított az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!