Friss hírek

2006.01.25. 17:04

Bíróság dönt: élt-e Jézus?

Pénteken kezdődik az egyik olaszországi bíróságon az a per, melynek tárgya, hogy létezett-e Jézus Krisztus. A magát ateistának valló felperes azért élt panasszal a helyi katolikus pap ellen, mert szerinte a lelkipásztor valótlanságot állít, amikor Jézust mint létező személyt emlegeti.

BAMA

A közép-olaszországi Bagnoregno városkában élő Luigi Cascioli azt állítja, ő nem kérdőjelezi meg a vallásos emberek jogát arra, hogy a hitüket szabadon gyakorolhassák, de azt nem tartja helyesnek, hogy az egyház a tekintélyével visszaélve történelmi tényként állítson be olyasmit, ami nem bizonyított. A pénteken kezdődő perben az olasz büntetőtörvénykönyv 661-ik cikkelye alapján fog dönteni a bíróság. Ez a törvény a "hiszékenységgel való visszaélés" körébe tartozó esetekre vonatkozik, olyan ügyekre, amikor valakinek úgy okoznak kárt, hogy szándékosan félrevezetik, becsapják. Cascioli azt mondta, azonnal visszavonja keresetét, amint bizonyítékot mutatnak be neki Krisztus történelmi létezéséről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!