Közélet

2006.02.20. 11:03

Megalakul a második szarvasi evangélikus iskola

Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola és Óvoda néven új oktatási intézmény alakul Szarvason. Bár az alapító okiratot még csak ezen a héten várják a minisztériumból, az iskolaátadási ünnepséget már vasárnap megtartották.

(j)

Az új oktatási intézmény a szarvasi újtemplom szomszédságában álló, jelenleg is iskolaként működő épületben — pontosabban annak első és második emeletén —, kap helyet, a földszinten továbbra is az önkormányzat által fenntartott általános iskola működik majd. Szarvason két evangélikus egyházközség van, az ótemplomi már hat éve működtet egy evangélikus általános iskolát.

Az újtemplomi egyházközség az egyházi kárpótlás keretében a közelmúltban kapta tulajdonába az említett épület 22 százalékát, illetve használatba annak 50 százalékát. Deme Zoltán, igazgató lelkész elmondta: bíznak abban, hogy a 2006/2007-es tanévtől kezdődően benépesül az iskola, melyben igen nagy hangsúlyt kívánnak fektetni a hitoktatásra és az angol nyelv magas szintű oktatására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!