Közélet

2006.02.05. 19:30

Közel kilencven fácán esett — jubiláló vadásztársaság

A megye egyik legrégibb vadásztársaságánál, az idén fennállásának 60. évfordulóját ünneplő Kötegyáni Vadásztársaságnál a hét végén is hódoltak szenvedélyüknek a hivatásos és sportvadászok.

(B. I.)

A Sarkad, Méhkerék és Gyula szomszédságában elterülő, de 12 kilométeren a magyar-román országhatár által is közrefogott, 5 ezer 150 hektárnyi vadászteritórium döntően őz- és apróvadas terület.
A Kötegyáni Vadásztársaság a vadászat mellett a vadgazdálkodás és a vadvédelem terén is maradandót alkot, híven tükrözi ezt a területen lévő állomány száma, állaga. Szombaton közel kilencven fácán „esett” a kötegyáni és a vendégvadászok lőfegyvere által, de egy ravaszdi róka sem tudta megmenteni bőrét.
A társaság február 16-án 10 órától — alapításának 60. évfordulóját ünnepelve — a kötegyáni művelődési házban ünnepi közgyűléssel egybekötött trófea kiállítást rendez, de a XIV. Országos Vadászati, Halászati és Természetvédelmi Képzőművészeti Kiállítás anyaga is Kötegyánba érkezik e jeles eseményre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!