Közélet

2016.05.23. 19:57

Elismerésre méltó szakmai életút

Dancsóné Kasznár Mária óvodapedagógus, mesterpedagógus és köznevelési szakértő. Szakmailag rendkívül elhivatott, az óvodapedagógia terén nagy tudással bíró, tájékozott, innovatív pedagógus – kezdik az őt lapunk pályázatára nevezők.

BEOL

Hozzáteszik, jól mutatja ezt szakmai munkássága is. A Gál Ferenc Főiskola pedagógiai karán kötelező irodalom az Anyanyelvi-kommunikációs program óvodai adaptációja, melynek kidolgozásában a résztvevő két Békés megyei óvodapedagógus egyike volt.

1989-től 2011-ig óvodavezető volt a békéscsabai Kőmíves Kelemen-sori Óvodában, ahol számtalan innovációt vezetett. A „Lépésről lépésre” óvodafejlesztő programok kilenc magyarországi óvodában, közöttünk az ő irányításával itt vezették be kísérleti jelleggel.

Országos közoktatási szakértő óvodai nevelés szakirányon, helyi pedagógiai programok és tanügy-igazgatási szakterületen. Részt vett „Az óvodai nevelés országos alapprogramjára épülő helyi óvodai nevelés vizsgálata” projektben a Békés megyei óvodák vizsgálatában.

A „Kompetenciák fejlesztése az óvodától az érettségiig Békéscsabán” európai uniós projekt elkészítésében óvodavezetőként vett részt, majd a projekt szakmai vezetője intézményében, a helyi nevelési program átdolgozásának koordinátora volt a program kapcsán. Köznevelési szakértőként rendszeresen végez szakértői feladatokat. 2015-ben mesterpedagógusi minősítést szerzett.

Jelenleg a békéscsabai Penza – Dr. Becsey Oszkár Utcai Óvoda vezetőhelyettesi feladatait végzi, óvodai csoportja mellett az intézményben dolgozó óvodapedagógusok szakmai segítője, az óvoda oszlopos, meghatározó pedagógusa, megye- és országszerte elismert szakember.

Kitartó, gyermekszerető, nagy munkabírású, megújulni kész. A nevelőtestület és a szülői közösség jelöli az év pedagógusa cím elnyerésére.

A jelölt

Név: Dancsóné Kasznár Mária

Kategória: óvodapedagógus

Intézmény: Penza-lakótelepi és Dr. Becsey Oszkár Utcai Óvoda (Békéscsaba)

 

Kategória: óvodapedagógus

Intézmény: Penza-lakótelepi és Dr. Becsey Oszkár Utcai Óvoda (Békéscsaba)

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!