Közélet

2007.09.14. 16:16

Uhrin Benedek szerint félnek tőle a sztárok

A 84 éves Uhrin Benedeknek mostanában nincs annyi meghívása, mint néhány évvel ezelőtt. — Azok az énekesek futnak most, akiknek harminc-negyven éves múltja van — állítja a gyomaendrődi énekes. — Ők pedig félnek tőlem, irigyelnek a sok rajongóm miatt, ezért nem hívnak meg koncertekre. A Szigeten sem léptem fel, pedig hat évig soha nem maradtam ki a műsorból.

F. G. K.

– Hiányolnak a rajongóim. Múltkor is mondta egy fiatalember az egyik fesztiválon, ahol néző voltam, hogy miért nem megyek fel a színpadra énekelni. Nem tehettem, nekem ott nem osztottak lapot. Ettől függetlenül dolgozom. Miközben kertészkedem, sokszor eszembe jutnak szövegek és dalok. Ilyenkor rohanok be a házba, hogy felénekeljem diktafonra a dallamot és a szöveget. Míg beérek, ismételgetem magamban az új szüleményt, nehogy elfelejtsem útközben. Most éppen egy hétperces nóta készül. Arról szól, hogy egy vidéki fiú felmegy vonattal Budapestre, viszi azt, amit az édesanyja a rokonoknak küld. Mire a fővárosba ér, elszökik a kakas, összetörik a tojás, kiborul a tejföl, nagy a ribillió. Remélem, tetszik majd a hallgatóknak – nyilatkozta lapunknak az idős művész.
Annak ellenére, hogy Uhrin Benedek már nem fiatal, azt állítja, néha megkörnyékezik a nők. Hiába, rajonganak érte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!