Vívás

2024.05.16. 11:31

Tizenkettedik lett az AVA reménysége

A szeptemberben kezdődő új szezonra gyűjtötték a pontokat a kadét és junior korosztályú párbajtőrözők a Tatán hétvégén megrendezett első előválogatón.

Gajdács Pál

A békéscsabai Alföld Vívó Akadémiát három fiú és egy lány képviselte a megmérettetésen.

Kollár Milán, vívás, eredmények
A képen a 16 közé jutott Kollár Milán Fotó: AVA

– Mindegyik fiú szépen helytállt mindkét nap folyamán. Külön öröm Kollár Milán kadét korosztályban elért tizenkettedik helyezése. Mindkét nap fegyelmezetten vívott és a kiélezett helyzetekben döntött többségében jól – méltatta a csabai versenyzőt Mecskó Máté, az AVA edzője.

Az AVA eredményei. Junior férfi párbajtőr (124 induló): 71. Kollár Milán. Junior női párbajtőr (100): 90. Pataki Anna. Kadét férfi párbajtőr (83): 12. Kollár Milán, 32. Csarnai Roland, 35. Kovács Benedek. Kadét női párbajtőr (79): 68. Pataki Anna. 

Az Alföld Vívó Akadémián nagy a készülődés e napokban, hiszen péntektől vasárnapig a viharsarki klub vívóterme és a városi sportcsarnok ad otthont az Olimpici Grand Prix utánpótlás versenynek, melyet a békéscsabaiak két egykori nagyszerű edzőjéről, Hajtman Jánosról és Csetneki Istvánról neveztek el. A versenyre közel 30 egyesületből mintegy 600 nevezés érkezett. Érkeznek versenyzők többek között Ukrajnából, Romániából, Szerbiából, Nagy-Britanniából és Luxemburgból is. A program pénteken 11 órakor a gyermek fiú korosztály küzdelmeivel kezdődik, a megnyitóra 15 órakor kerül sor. Másnap 9 órától az újonc fiúk és lányok, valamint a törpici fiúk, vasárnap 9-től a serdülő leány és fiú, illetve a törpici leány korosztály lép pástra. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában