Kézilabda

2024.05.10. 20:30

Négy perc alatt úszott el a békéscsabai pontszerzés

Nem szerzett pontot a Tappe-Békéscsabai Előre NKSE női kézilabda-csapata az MTK Budapest otthonában lejátszott pénteki találkozón, pedig a második félidő első felében vezetett, de egy négyperces rövidzárlat megpecsételte a csabai csapat sorsát a K&H Liga 22. fordulójában.

Gajdács Pál

A mérkőzés az eredetileg tervezetthez képest fél órával később kezdődött, mert a hivatalos személyek a budapesti forgalomkorlátozások miatt nem érkeztek meg időbe a helyszínre. A csabaiaknál – bár benevezték – nem kezdett a vállsérüléssel bajlódó Román Dorina.

kézilabda, Borbély Márta igyekezett vezér lenni
Borbély Márta igyekezett vezér lenni a fővárosi kézilabda mérkőzésen. Fotó: Archív/Kiss Zoltán

Villámrajtot vettek a fővárosiak, alig több mint három perc telt el és már 4–1-re vezettek. A folytatásban visszább vettek a csapatok, már ami a gólgyártást illeti. A lila-fehéreknek sikerült megfelezniük a hátrányt, de a hazaiak gyorsan ritmust váltottak és egy percen belül visszaállították a korábbi differenciát. A csabaiaknak két korábbi játékosuk okozta a legtöbb gondot, Andróczki Flóra és Mészáros-Mihálffy Adrienn is betalált Pásztor Bettina kapujába. Rác Sándor, a Békéscsaba trénere a 18. percben 10–7-es hazai vezetésnél kérte ki először az idejét. Bár támadásban változatlanul nagy hibaszázalékkal játszott, Borbély Márta vezérletével ott loholt ellenfele nyakán a Békéscsaba, amely a 22. percben már nagyon közel állt ahhoz, hogy kiegyenlítsen. Ekkor Vágó Attila, az MTK edzője időt kért. A kék-fehérek gyors és mozgékony játékosai többször állították megoldhatatlan feladat elé a vendégeket és a hajrában kialakították az addigi legnagyobb, négygólos különbséget. A meccs azonban nyílt maradt a második félidőre is, hiszen a hosszú idő után újra játékra jelentkező Bencsik-Giricz Laura szépen megszórta a hazai kaput.

Látványos csabai kézilabda a második félidő elején

Jól kezdte a második félidőt a Békéscsaba, amely nem egészen három perc leforgása alatt megfordította az eredményt! Pásztor Bettina is hozzátehette a magáét, hiszen Dakos Noémi második hetesét már megfogta. Nem verdeste az eget a színvonal, a támadásokat rendre eredménytelenül fejezték be a csapatok. A Békéscsaba többször vezetett két góllal, de az MTK egy 5–0-s sorozattal negyedóra elteltével újra előnyt birtokolhatott. Pillanatok alatt omlott össze az az „építmény” amit az Előre kínkeservesen felépített és újra rohanhatott az eredmény után.

Hiába tett kísérletet a felzárkózásra a Békéscsaba, nem tudott egy gólnál feljebb zárkózni. Az 54. percben időt kért a csabaiak edzője, csodát azonban ő nem tehetett, a fontos pillanatokban rontottak a lilák, míg az MTK-s lányok nem, így végül megérdemelten tartották otthon a két pontot.

Vágó Attila: – Ellenfelünk még ilyen nehéz helyzetben is rendkívül szépen helytállt, jól lassította a tempót, nem tudtuk a saját játékunkat hozni, felvettük az ellenfél ritmusát. Védekezésben türelmetlenek voltunk, sokszor azt éreztem, mi csináltunk helyzetet riválisnak. Örülök, hogy a helyén volt a szívünk, az akarattal nem volt gond, de van bennem hiányérzet védekezés és támadás tekintetében is.
Rác Sándor: – Jó mérkőzést játszottunk, kevésen múlt, hogy nem jöttünk ki jobban belőle. Sajnos, amikor kettővel vezettünk, nem használtuk ki a helyzeteinket. Az MTK jobban teljesített a végén, belőtte a ziccereit.

MTK Budapest–Tappe-Békéscsabai Előre NKSE 28–25 (15–13)

NB I.-es női kézilabda-mérkőzés. Budapest, 300 néző. V.: Altmár, Horváth M.

MTK: GYŐRI B. 1 – ANDRÓCZKI 5, Dakos 4 (1), Weisheitel, Mészáros-Mihálffy 2, FARKAS J. 5 (1), Pelczéder 3. Csere: Szőke (kapus), Poczetnyik 1, Kekézovity 2, Ferenczy F. 3, Fekete B. 2, Papp D., Kobela. Edző: Vágó Attila.

Békéscsaba: Pásztor B. – Horváth G. 4, Török F. 1, Borbély 5, Bencsik B. 2, KÜCÜKYLDIZ 5, Szondi 2. Csere: Szabó D. (kapus), Gyimesi, BENCSIK-GIRICZ 5, Zagar 1. Edző: Rác Sándor.

Kiállítások: 4, ill. 6 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 1/0.

Az eredmény alakulása. 4. p.: 4–1. 10. p.: 5–3. 13. p.: 8–4. 16. p.: 9–7. 22. p.: 10–9. 29. p.: 15–11. 36. p.: 16–18. 41. p.: 18–20. 47. p.: 23–20. 51. p.: 24–22. 57. p.: 26–25.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában