Taekwon-do

2024.05.21. 11:09

Négy kategóriában lettek másodikok a békéscsabai taekwon-dósok

Békés vármegye egyetlen WT taekwon-do szakosztálya, a József Attila LTE is képviselte magát a Budapesten az „Együtt a Taekwondoért Alapítvány” és a Magyar Taekwondo Szövetség által hétvégén életre hívott Hungarian Open és Para Taekwon-do Championship elnevezésű nemzetközi versenyen.

Gajdács Pál

A JALTE versenyzői

A bajnokságon 16 ország több mint 500 versenyzője jelent meg és mérhette össze tudását, erejét. A fókuszba két fő irányvonal, a poomsae (formagyakorlat) és a kyorugi (küzdelem) került.

A békéscsabai József Attila LTE WT taekwon-do szakosztálya öt versenyzővel és Dombi Dávid II. dan, valamint Fajzi Dániel II. dan személyében kétfős versenybírói csapattal vettek részt.

A szakosztály sportolói közül mindenki nagyon ügyesen szerepelt és a lehető legjobb formáját hozta a nagyon erős és színvonalas versenyen.

A JALTE eredményei

 Poomsae (formagyakorlat). Férfi. Veterán A kategória, +31: 2. Gyuricza Imre I. dan. Női. Veterán C-kategória, +31: 2. Erdei Sabire 7. kup. Junior, 15-17 évesek, C-kategória: 2. Györgyi Dóra 9. kup. 

Kyorugi (küzdelem). Kadét A-kategória, –33 kg: 2. Fajzi Gergő 4 kup.

A JALTE WT szakosztályában a felkészítésért Gyuricza Imre I. dan mester, vezetőedző a WT szakosztály vezetőedzője felel. Az edzéseket Matusik Andrea III. dan, Lányi Réka Katalin III. dan, Fajzi Dániel II. dan, Szedoglavits Györgyi I. dan mesterek segíti.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában