Birkózás

2024.05.16. 12:54

Békés vármegyei birkózó érmek 

Kiskunfélegyházán, az id. Besze László emlékversenyen vettek részt a Békés vármegyei birkózók. A csaknem háromszáz főt felvonultató nemzetközi viadalon, a magyar sportolók mellett lengyel, szerb és román versenyzők is megmérettették magukat. 

Verasztó Lajos

A szarvasi birkózó csapat a kiskunfélegyházi versenyen

Forrás: Fotó: Szarvasi BE

A Szarvasi Birkózó Egyesület fiataljai közül az U8-as korosztályú Szabó Csongor még csak most kezdi a versenyzést, ennek ellenére nagyon bátor, és harcias hozzáállása révén aranyérmet szerzett. Az U13-asoknál Darvas Krisztián minden ellenfelét legyőzve lett súlycsoportja legjobbja. A szarvasi birkózó súlycsoportjában volt a legtöbb induló, és a dobogó legfelső fokára állhatott, így Darvas Krisztián lett a legjobb hazai versenyző a viadalon. Tóth Kevin 52 kg-ban az elődöntőben kapott ki a későbbi győztestől, és megnyerte a bronzéremért vívott csatáját. A 62 kg-ban Belincsák Henrik ezüstérmes lett.

Az Orosházi Spartacus Birkózó Klub versenyzői hat érmet, köztük két aranyat nyertek.  

Az Orosházi Spartacus BK eredményei. U9-es korosztály. 35 kg: 3. Farkas Lara. 75 kg: 1. Idul Dominik. U10-es kcs. Fiúk. 32 kg: 3. Rostás Marcell, 5. Molnár Péter. 38 kg: 3. Darabont Lehel. Leányok. 32 kg: 1. Csiki Emili. U13-as kcs. 35 kg: 2. Czeczon Zsolt.

Az Orosházi Birkózó Egyesület (OBE) fiataljai Szlovákiában, Snina városában, egy szabadfogású nemzetközi versenyen vettek részt. A nyolc ország sportolóit felvonultató viadalon hat orosházi birkózó lépett szőnyegre, közülük négyen nyertek érmet. Az U10-es korosztályban 48 kg-ban Kovács Zente az első helyen végzett. 

Az OBE eredményei. U10-es korosztály. 48 kg: 1. Kovács Zente. U13-as kcs. 49 kg: 3. Nagy Marcell. 53 kg: 4. Hangya Borisz. 58 kg: 3. Héjja Péter. 92 kg: 3. Almási Áron.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában