Labdarúgás - Vármegyei II./A osztály

2024.05.11. 23:46

Akár már szombaton bajnok lehet a Kondoros - galériával

Mindhárom dobogós alakulat győzelemmel zárta a Vármegye II./A osztályú labdarúgó-bajnokság 23. fordulóját, így a listavezető Kondoros már csak egyetlen pont választja el az aranyéremtől. A következő játéknapon azonban már a második hely sorsa is eldőlhet, hiszen a Mezőmegyer is kellő előnnyel rendelkezik ehhez.

Bakulya Mihály

Az elekiek komoly erőkifejtésre késztették a bajnoki cím első számú várományosát. Fotó: Bencsik Ádám

Fotó: Bencsik Adam

Elek USE–Kondorosi TE 0–3 (0–0)

Vármegyei II./A osztályú labdarúgó-mérkőzés. Elek, 120 néző. Vezette: Fűri Imre.

Elek: Kurta – Jánki, Sipos (Rostás), Nagy Á., Kajári, Kovács Zs., Nagy E., Nagy G. (Illés), Kádár, Kasznár, Kacsala (Budai). Játékos-edző: Nagy Gergely.

Kondoros: Kajári – Rafaj P., Laurinyecz, Czvalinga, Mladonyiczki (Hanyecz), Vajgely (Kurucz), Paluska (Menárik), Takács, Rafaj M. (Dananaj), Varga E. (Bákai B.), Rafaj R. Edző: Janis János.

Gólszerző: Takács (59.), Rafaj M. (64. – 11-esből, 85.).

Nagy Gergely: – Bármilyen furcsán is hangzik, de az eredmény ellenére számunkra több volt ebben a mérkőzésben. Adva voltak a helyzeteink ahhoz, hogy ne szenvedjünk vereséget. Gratulálok a Kondoros bajnoki címéghez! Őszinte részvétünk Jepure Bencének és családjának az édesapja elvesztése miatt.

Janis János: – Ezzel a győzelemmel feltettük azt a bizonyos pontot az i-re, de maradunk ugyanolyan szerények a bajnokság végégig, mint amilyenek eddig is voltunk. Egy olyan Eleket sikerült legyőznünk, amely bátran felvállalta a támadófocit, emiatt minden elismerésem az övéké. Jó játékvezetés. Hotya Péter

Dévaványai SE–Dobozi SE 3–1 (3–0)

Dévaványa, 120 néző. Vezette: Kis Pál.

Dévaványa: Szász – Kovács B., Nyíri R. (Csordás), Végh (Szarka), Papp K., Adamecz (Ungi), Kéki, Papp D. (Katona), Juhász P., (Diós) Papp V., Szabó E. Edző: Bereczki Árpád.

Doboz: Farkas Zs. – Szabó B., Szabó S. (Horváth), Szabó R., Váczi, Kopács, Barcsay, Lukucz, Roszik, Szigeti, Rácz Gy. Edző: Kis László.

Gólszerző: Végh (2.), Juhász P. (15.), Kéki (43.), ill. Kopács (56.).

Bereczki Árpád: – Szerencsére ezen a meccsen három lehetőséget gólra váltottunk a számtalan lehetőségből. Köszönöm a csapatnak ezt a szép születésnapi ajándékot.

Kis László: – Felejthető első félidő után, megmutatta a csapat, hogy van tartása. Bár a második félidőt megnyertük, sajnos ezért pontot nem kapunk. Gratulálok a Dévaványának, jó játékvezetés. Papp Sándor

Mezőkovácsházi TE–Békési FC 0–12 (0–4)

Mezőkovácsháza, 60 néző. Vezette: Fekete Zoltán.

Mezőkovácsháza: Szokircsák – Csurár, László (Krajcsi), Kovács M., Szabó K., Almádi, Jancsó, Ondos (Hlobocsányi), Bessenyei F., Blahó, Andrej. Edző: Matuz Tamás.

Békés: Vastagh (Domokos) – Medve, Nagy J. (Római T.), Körömi (Csaplár), Minya, Reszelő J., Laukó (Mihalik), Kardos, Római J., Antal, Balázs. Edző: Szarvas András.

Gólszerző: Római J. (11.), Körömi (14.), Reszelő J. (35.), Balázs (43.), Kardos (47., 59., 65., 67., 75. – 11-esből, 89.), Csaplár (63., 79.).

Matuz Tamás: – Ismét közelebb vagyunk egy meccsel a bajnokság végéhez. Ha kicsit bátrabbak vagyunk akár még helyzetbe is kerülhettünk volna. Megérdemelt vendégsiker!

Szarvas András: – Nagyon sajnálom, hogy a mezőkovácsházi labdarúgás ilyen szintre jutott, de a mi érdemünkből ez semmit nem von le. Gratulálok a fiúknak a fölényes győzelemhez. Berka István

Mezőmegyer SE–Füzesgyarmati SK II. 2–0 (0–0)

Mezőmegyer, 100 néző. Vezette: Telek András.

Mezőmegyer: Kun – Mengyán, Takács, Séllei, Papp D. (Pusztai), Komódi, Balogh M., Kecskeméti (Kurucz), Ulrich, Benyó (Megyeri), Balog K. Játékos-edző: Nyúl Gábor.

Füzesgyarmat II.: Zsibrita – Szőke, Fábián, Jámbor, Vígh, Zs. Nagy, Pákozdi, Juhász, Kovács A., Tóth K., Vámos. Edző: Fábián Ottó Olivér.

Gólszerző: Balogh M. (65.), Mengyán (66.).

Nyúl Gábor: – Mindig a kötelező győzelmek a legnehezebbek, ez bebizonyosodott ma is. Egy lelkes gyarmati csapattal találkoztunk, de teljesen megérdemelten nyertük a mérkőzést.

Fábián Ottó: – Köszönöm annak a tizenegy embernek, aki ma a csapatot részesítette előnyben, és gratulálok a hazaiaknak a megérdemelt győzelemhez. Gömöri János

Mezőberényi LE–Csabacsűdi GYLSE 3–2 (1–1)

Mezőberény, 50 néző. Vezeti: Bakos József.

Mezőberény: Rau – Fazekas, Rónai (Gschwindt), Tóth J., Buczkó (Eged), Durkó, Kajlik (Gézárt B.), Zsíros, Adamik (Kéki), Kovács Gy. (Machó), Kanó. Edző: Gézárt Zoltán.

Csabacsűd: Kugyela – Jelen (Beregszászi), Sovány, Tari, Viszkok G. (Fügedi), Varga T., Király (Styecz), Sándor, Pecnyik (Kiss G.), Hajdú (Gerhát), Liska. Játékos-edző: Boér Zsolt.

Gólszerző: Durkó (24., 55.), Adamik (49.), ill. Sándor (12.), Liska (92.).

Gézárt Zoltán: – Jól használtuk ki helyzeteinket egy sportszerű csapat ellen.

Boér Zsolt: – A heti kiváló edzésmunka alapján bizakodó voltam, hogy végre átlépjük a saját árnyékunkat. Az első félidő még rendben is volt, de utána tíz perc alatt elintéztük magunkat. Be kell látnunk, hogy a tabella nem hazudik és csak ennyire vagyunk képesek. Balogh Lajos

Következik. 24. forduló. Május 18., szombat, 14.00: Csabacsűdi GYLSE–Mezőmegyer SE. 17.00: Békésszentandrási HMSE–Dévaványai SE, Kondorosi TE–Szabadkígyósi SZSC, Békési FC–Mezőberényi LE, Dobozi SE–Mezőkovácsházi TE, Füzesgyarmati SK II.–OMTK-Rákóczi. Május 19., vasárnap, 13.00: Békéscsabai MÁV SE–Elek USE.

Mesterlövészek

23 gólos: Szabó Erik István (Dévaványa)

19 gólos: Kardos Imre Tamás (Békés), Rafaj Milán Barnabás (Kondoros)

16 gólos: Halász Zsombor Zoltán (Orosháza)

15 gólos: Durkó László (Mezőberény)

13 gólos: Balázs Attila (Békés)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában