Sportbál

2024.03.19. 09:30

A sportolókat ünnepelték Eleken

Immár harmadik alkalommal szervezték meg Eleken a városi sportbálat. Az ünnepség egyben díjátadó gála is volt, amelyen számos elismerés talált gazdára.

Vásári Erzsébet

Az eleki önkormányzat a napokban immár harmadik alkalommal rendezte meg az Év Sportolója Díjátadó Gálát és az azt követő bált. A rendezvényt az Eleki Diák Sportegyesület tornászainak fantasztikus bemutatója nyitotta meg – adta hírül Facebook-oldalán Szelezsán György polgármester.

A rendezvény elsődleges célja a helyi sportélet és sportközösségünk megerősítése, a városban élő, itt eredményeket elérő sportolók, csapatok díjazása, valamint teljesítményük értékelése és méltó elismerése. Fontosnak tartják továbbá megszólítani és elismerni azon személyeket, cégeket és támogatókat, akik eddig is ott voltak a csapataik mögött, illetve a jövőben szeretnék a helyi sportélet ügyét, fejlesztési céljainkat és a sportinfrastrukturális és innovációs törekvéseinket aktívan és önzetlenül is támogatni.

díjjazottak, sportolók, elek, ünnepelték
Az eleki sportolók szép eredményeket értek el 2023-ban is. Fotók: Szelezsán György Facebook-oldala

Szelezsán György hangsúlyozta: az eseményen az eleki sporttársadalmat ünnepelték. A sikeres edzőket, sportolókat, segítőket és támogatókat, szülőket, nagyszülőket, illetve mindenkit, aki tesz azért, hogy jó sportközösségek legyenek a városban. Megtisztelő számukra, hogy elfogadta a meghívásukat a rendezvényre a gyermekkorát Eleken töltő Kelemen Endre, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Pedagógia és Pszichológiai Kar Testnevelési és Sportközpont nyugalmazott egyetemi docense, többszörös Európa bajnoki dobogós, előolimpiai helyezett és magyar bajnok atléta, magasugró. A polgármester hozzátette, szintén rendkívül megtisztelő, hogy az eleki Fodor Milán, a Vasas Magyar Válogatott bokszolója is velük ünnepelt. Elárulta: mindketten Eleken ismerkedtek meg a sportáguk alapjaival, innen indult el sikeres pályájuk. Példájuk pedig azt bizonyítja, hogy ebből a kisvárosból is el lehet jutni a legmagasabb szintre, példaképek tehát mindannyiuk számára.

Szelezsán György beszámolójából kiderült, hogy idén összesen tíz kategóriában hirdettek kitüntető címeket, melyekről a határidőben beérkezett felterjesztéseket megvizsgálva az Ügyrendi, Társadalmi Kapcsolatok, Kulturális és Sport Bizottságának javaslatára a képviselő-testület döntött. Hozzátette: az eleki sportolók a mögöttünk hagyott évben is rengeteg szép sikert értek el, így most sem volt könnyű dolga a testületnek.

A 2023-as év női sportolója: Balázsné Sütő Beatrix, a Velek Vezér Hagyományőrző Íjász Egyesület sportolója, a 2023-es év férfi sportolója pedig Hegedűs István, a Velek Vezér Hagyományőrző Íjász Egyesület sportolója lett. A 2023-es év edzőjének Bálint Györgyöt, az Eleki Utánpótlás Sportegyesület utánpótlás edzőjét választották.

A 2023-as év csapata a Velek Vezér Hagyományőrző Íjász Egyesület Európa-bajnokságon kiváló eredményeket elérő csapata, míg a 2023-as év legjobb utánpótlás csapata az Eleki Diák Sportegyesület tornász csapata lett. A 2023-as év női utánpótlás sportolói, megosztva: Krisán Jázmin Lujza, a Gyulai Amazonok csapatának a sportolója és Poptyilikán Kincső, a Velek Vezér Hagyományőrző Íjász Egyesület sportolója. A 2023-as év férfi utánpótlás sportolója Ferenczi Gergő, a Velek Vezér Hagyományőrző Íjász Egyesület sportolója lett.

A 2023-as év egyesülete az Eleki Utánpótlás Sportegyesület, a 2023-es év senior férfi sportolója Kecskeméti János az Eleki Asztalitenisz Sportegyesület versenyzője, Elek Sportjáért Életműdíjat pedig Barna Gergely, az Eleki Szabadidős Lovasklub elnöke vehetett át a rendezvényen.

Szelezsán Györgytől megtudtuk, hogy az év sportolója kiírás díjai mellett további elismeréseket is átadtak a rendezvényen. Polgármesteri elismerést vehetett át Simonka Renátó, az eleki sportélet megörökítéséért fotósként végzett önzetlen munkájáért; Simonka István, a Fuji Fight MMA Team szülői közösségének felterjesztése alapján az eleki sportélet részére nyújtott önzetlen edzői tevékenységéért; Szelényi Zsanett az Eleki Diák Sportegyesület szülői közösségének felterjesztése alapján az eleki sportélet részére nyújtott önzetlen edzői tevékenységéért; valamint Frank Máté, az Eleki Asztalitenisz Sportegyesület asztaliteniszezője, aki utánpótláskorúként a felnőtt mezőnyben versenyezve ér el szép eredményeket.

Szintén polgármesteri elismeréseket vehettek át a kiemelkedő sportteljesítményekért, illetve az év sportolója díjakra való jelölésért: Oszlács Márton Dániel, Árdeleán Zsombor, Duró Lajos, Ecker Gerda, ifj. Botás Jakab, Kaposi Zorka, Simonka Rajmund, Simonka István és Jakó Margit. Valamint az eleki sportéletet támogató vállalkozók és magánszemélyek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában