Sakk

2023.12.16. 15:52

Ifj. Balog Imre a zágrábi Blitz Eb-n

Zágrábban szombaton megkezdődött az idei európai Blitz (gyors) sakkbajnokság.

Fotó: Shutterstock

Az egynapos viadalon 41 ország több mint ötszázharminc sakkozója méri össze tudását, köztük 48 nemzetközi nagymester. A 13 fordulós viadalon a békési ifj. Balog Imre nemzetközi nagymester is asztalhoz ül. Az ajkai színekben versenyző magyar sakkozó az első fordulóban győzött a horvát Faukovic Matija ellen, majd a másodikban is myert a horvát Vukovic Nikola ellen. A harmadik fordulóban a görög Ioannidis Evgenios nemzetközi nagymesterrel találkozott a 32 éves magyar játékos, és begyűjtötte az újabb győzelmet. A negyedik fordulóban ifj. Balog Imre kikapott a szerb Nenezic Marko nemzetközi mestertől. Az ötödik fordulóban az ukrán Reprintsev Sándor nemzetközi mester várt a 32 éves magyar sakkozóra, aki ellen javított, és megnyerte a partiját. A hatodik fordulóban az örmény Ohanyan Emin nemzetközi mestertől vereséget szenvedett a békési származású nagymester. Hat forduló után ifj. Balog Imre 4 ponttal a 73. helyen áll.

FRISSÍTVE

Ifj. Balog Imre az 57. helyen zárt a blitz Eb-n 

Sakk Zágrábban az idei európai Blitz (gyors) sakkbajnokságon a békési ifj. Balog Imre nemzetközi nagymester a hetedik fordulóban nyert a horvát Prihoda Leonardo ellen, majd a nyolcadikban legyőzte a szlovén Spalir Jernej nemzetközi mestert. A kilencedik fordulóban az izlandi Hjartarson Johann nemzetközi nagymester várt a magyar sakkozóra, aki ellen begyűjtötte a teljes pontot. A tizedik fordulóban az osztrák Baideckij Valentin nemzetközi mester ellen vesztett a békési származású sakkozó, majd a 11. fordulóban is kikapott a rutinos, 54 éves román Nevednichy Vladislav nemzetközi nagymestertől. A 12. fordulóban a horvát Grgantov Marin várt a magyar sakkozóra, akivel remiben egyezett meg. A záró fordulóban ifj. Balog Imre újabb horvát játékossal, Safar Sandroval találkozott, akit legyőzött, így 8,5 ponttal 

az 57. helyen zárta a viadalt.   

Az első helyen a 38 éves cseh nemzetközi nagymester Navara David végzett 11,5 ponttal, második az ukrán Ivancsuk Vaszil nemzetközi nagymester 11, harmadik a montenegrói Kadric Denis nagymester 10,5 ponttal.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában