Vívás

2023.12.21. 11:44

Békéscsabai vívóérmek a diákolimpiáról

A Magyar Vívó Szövetség a 2023–24-es az elmúlt hétvégén rendezte meg a 7. Országos Sulivívó Találkozót és Diákolimpiát.

Gajdács Pál

A győztes KAZINCZY FIÚCSAPATÁRÓL

Csütörtökön a Sulivívó találkozón a Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola ifjú vívó palántái próbáltak egy különböző, víváshoz kapcsolódó feladatokkal teli akadálypályán végig menni a lehető leggyorsabban. Emellett a gyermekek mindegyike ajándékcsomagot kapott. Még az első napon rendezték meg a kerekesszékes vívók versenyét, amelyen a Lencsési Általános Iskola tanulója Csarnai Liliána női párbajtőr B kategóriában 1. helyen végzett. 

Pénteken a versenyengedéllyel még nem rendelkező vívók mérettették meg magukat, egy nappal később pedig a már versenyengedéllyel rendelkezők következtek. Több figyelemre méltó eredmény is született, a IV. korcsoportos fiú párbajtőr csapatversenyt a békéscsabai Kazinczy Ferenc Általános Iskola négyese nyerte. A fiúk II. korcsoportjában Suhajda Benedek (Kazinczy iskola), a IV. korcsoportos lányoknál a Belvárosi iskola tanulója, Juhász Hanna érdemelte ki a bronzmedált.

Csarnai Liliána 1.hely

A Békés vármegyeiek eredményei. Versenyengedéllyel nem rendelkezők. Férfi párbajtőr B kategória. II. kcs.: 17. Szilágyi Kolos (Implom isk., Gyula), 52. Futó Sándor (Lencsési, Békéscsaba).

Férfi párbajtőr. A kategória. II. kcs.: 3. Suhajda Benedek (Kazinczy, Békéscsaba), 17. Balla Zalán (Jankay), 20. Privóczki Zsombor (Szeberényi, Békéscsaba). IV. kcs.: 17. Kovács Benedek (Jankay), 21. Csarnai Roland (Kazinczy), 27. Fári Bence, 34. Suhajda Péter, 57. Köles Keve (mind Kazinczy), 66. Szelezsán Martin (Petőfi, Békéscsaba).

Leány párbajtőr. A kategória. II. kcs.: 7. Diaz-Csarnai Liliána, 13. Dudás Lotti (mindkettő Jankay), 15. Rácz Emma (Szeberényi), 17. Gazsó Maja, 18. Jankó Rebeka, 19. Szkaliczki Kata (mind Jankay). III. kcs.: 52. Dóczi Viktória, 52. Egeresi Nikolett (mindkettő Jankay). IV. kcs.: 3. Juhász Hanna (Belvárosi, Békéscsaba), 8. Pataki Anna (Andrássy, Békéscsaba), 22. Somogyi Alíz (Belvárosi).

Suhajda Benedek 3.hely

Az utolsó napon a csapatversenyeket rendezték meg. 

Férfi párbajtőr. IV. kcs.: 1. Kazinczy Ferenc Általános Iskola (Csarnai Roland, Fári Bence, Köles Keve, Suhajda Péter). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában