Labdarúgás

2023.12.15. 09:22

Az új seprő jól sepert ősszel

Komoly pálfordulást hozott az új bajnoki év Dobozon, a helyi labdarúgók háza táján. Az előző évadot az utolsó előtti, kieső helyen záró gárda úgy maradhatott a másodosztályban, hogy nem volt kellő feljutó. Okultak a nehézségekből, Kis László személyében új edzővel és a lehetőségekhez mérten megerősített kerettel láttak munkához, a csapat pedig minden előzetes várakozást felülmúlva, a dobogó harmadik fokáról várhatja a tavaszi évadot.

Bakulya Mihály

A doboziak az idény harmadánál gól nélküli döntetlent játszottak a Békés elleni szomszédvári rangadón

Fotó: Bencsik Ádám

Szerettem volna a játékosokban újra felébreszteni a tüzet, bíztam benne, hogy egészséges versenyhelyzetet tudok kialakítani a csapatba kerülésért, ami az eredményességet is pozitív irányba mozdítja. A játékosokkal hamar egymásra találtunk, a srácok nyitottak voltak az újra, talán már várták is, hogy valami változás történjen. Elég nagy volt az erőnléti lemaradás, ezért az elsődleges feladat az volt, hogy megfelelő erőállapotba kerüljön a csapat, majd egy olyan játékrendszer kialakítása, melyben a játékosok jól érzik magukat, nem mellesleg eredményesek is tudnak lenni – elevenítette fel a nyári kezdeteket Kis László.
A tréner szerint a vezetőség a bennmaradás biztos kiharcolásán felül komolyabb elvárást nem támasztott a csapattal szemben. Ehhez képest harmadik helyen tölthetik a téli pihenőt, amivel messze felülmúlták az elvárásokat.
Természetes, hogy egy ilyen sikeres időszaknak sok élvezetes pillanata volt, két mérkőzést mégis külön kiemelt a szakvezető.
– Az első fordulóban a lefújás előtti pillanatokban tudtuk megszerezni a győztes gólunkat az Orosháza ellen, ami megadta az alapot az idényre. A második ilyen pillanat, egy mentálisan és morálisan rosszul sikerült vesztes Békésszentandrás vendégjátékunk után jött el, ahol bár kikaptunk a listavezető Kondorostól, de olyan játékot nyújtott a csapat, amivel nem lehettünk elégedetlenek, a szurkolók a vereség ellenére megtapsolták a csapatot – hangsúlyozta Kis László.
Kíváncsiak voltunk a véleményére a bajnokságot illetően is, mint „új beszálló” miként látja a színvonalat és az erőviszonyokat. 
– Az utóbbi időszak legkiegyensúlyozottabb, legkiegyenlítettebb küzdelmét hozta az őszi idény. Minden csapatnak megvan a maga stílusa, amit próbál az ellenfelére erőltetni. Nem szakadt szét a mezőny, talán a kovácsháziak kivételével mindenki képes nyerni bárhol, de az az út, amit ők vállaltak fel, bárki számára nehéz lenne, ezért is kívánok kitartást nekik. A tapasztalatom szerint mindenhol jól képzett, megfelelő játékos és edzői rutinnal rendelkező szakemberek ülnek a kispadon, ami garancia a bajnokság megfelelő nívójára magas szakmai színvonalára – fogalmazott a dobozi sikerkovács.
Azt is megtudtuk tőle, hogy öthetes tavaszi felkészülést tervez, melyet február 3-án kezd el csapatával. 
– Két edzés és egy szombati edzőmérkőzés szerepel majd a programban, a rajtot megelőzi majd a szokásos januári teremkupa. A játékoskeretben nem tervezek nagy átalakítást, hiszen adott az állomány, egy-két új arc persze azért feltűnhet majd az öltözőben, bár a fő cél továbbra is az ifjúsági korú játékosok folyamatos beépítése – avatott terveibe a szakember. 

Házi góllövőlista

6 gólos: Váczi Roland
4 gólos: Barcsay Attila András
3 gólos: Kopács Zsolt, Szigeti János, Sztojka Ádám
2 gólos: Huszár Attila, Lukucz Mihály
1 gólos: Rácz György Márk, Sztojka Norbert

 


 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában