Röplabda

2023.10.16. 15:40

Swietelsky-Békéscsaba: máris itt a következő feladat

Elmaradt a jó bemutatkozás a 2023–24-es szezonban, a Swietelsky-Békéscsaba 3:1-es vereséget szenvedett a Fatum-Nyíregyházától szombaton az Extraligában, de nincs idő a sebek nyalogatására, hiszen máris itt a következő tétmérkőzés.

Gajdács Pál

Swietelsky-Békéscsaba–Fatum-Nyíregyháza 1:3 (-17, 20, -28, -22)

Forrás: MW-archív

Fotó: Imre György

Tóth Gábor együttese ugyanis kedden 20 órai kezdettel a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében az NB I.-es bajnokság tavalyi ezüstérmese, a TFSE otthonában lép pályára.

A fővárosiak pénteken a sikerrel (3:0) vették az NB II.-es Közgáz SC elleni selejtezőt, s így várhatják a Magyar Kupa korábbi kétszeres győztesét, tavalyi ezüstérmesét, a Békéscsabát.

Az egyetemistákat fiatal játékosok alkotják, még az egyik legrutinosabb játékosuk, a korábban a Gödöllőt, a Vasas és az MTK-t is megjárt Tettamanti Virág is csupán 22 esztendős. Két egykor Békéscsabán nevelkedő korosztályos válogatott játékos Tatár Gréta és a TFSE-hez nyáron igazoló 19 éves Kucsera Jázmin is sorait erősíti.

A lelkesedés bizonyára meglesz a TFSE részéről, de a találkozó esélyese az erősebb játékerőt képviselő Békéscsaba, amely győzelme esetén novemberben várhatóan az extraligás székesfehérvári MÁV Előre Foxconn csapatával játszik majd.

A találkozót Mezőffy Zsolt Tibor és Takács Ádám vezeti. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában