Röplabda

2023.10.17. 21:54

Nyolc között a BRSE

Bejutott a legjobb nyolc közé a Magyar Kupában a Swietelsky-Békéscsaba női röplabda-csapata, amely a kedd esti mérkőzésen három szettben legyőzte a TFSE-t

Gajdács Pál

TFSE–Swietelsky-Békéscsaba 0:3 (–21, –12, –16)

Forrás: Facebook

Az osztálykülönbség miatt automatikus pályaelőnyt élvezett a TFSE, viszont ez azt is jelentette, hogy a párharc ezen az egy mérkőzésen dőlt el. Iveta Stanchulova nem tartott a csabai csapattal Budapestre, a többiek viszont harcra kész állapotban várták, hogy némileg feledtessék a múlt szombati, Fatum-Nyíregyháza ellen elszenvedett vereséget.

Nehézkesen kezdte a találkozót a Békéscsaba, az első nyolc ponton megosztoztak a felek, méghozzá úgy, hogy mindig a TFSE járt előrébb. Glemboczki Zóra pontja vetett véget ennek a helyzetnek, nem sokkal később Pintér Andrea blokkjával már hárommal vezetett a vendégcsapat, de két háló érintéssel közelebb hozta a hazaiakat, 

9:9-nél pedig Tóth Gábor kikérte első idejét. 

A lendület azonban nemhogy nem érkezett meg, de 13:12-nél ismét a házigazda került előnybe, ami viszont már felébresztette a csabai lányokat, akik egymás után négy ponttal reagáltak, ám a TFSE ezek után is tapadt és lőtávolon belül maradt. Három-négy ponttal vezetett a BRSE, majd Dominika Strumilo és Margarita Stepanenko pontjaival megvoltak a szettlabdák, amelyek közül végül a harmadikat sikerült értékesíteni.

A második szettet már jobban kezdte a Csaba és 10 labdamenet után 8:2 állt az eredményjelzőn, de ezután sem vette le a lábát a gázról a csapat. Állandósult a 10 pontos vendégelőny, amit még hizlalni is tudtak, közben pályára lépett Budai Viktória és Kotormán Réka is. Kump Alíz könnyű pontját követően 13 játszmalabdából gazdálkodhatott a BRSE, Glemboczki pedig a másodikat a helyére küldte.

A harmadik felvonást 6:0-val kezdte a viharsarki gárda, köszönhetően a feljavuló blokkmunkának és az egyre pontosabb támadásoknak. 

Hamar meglett az újabb plusz 10. Egyre nagyobb önbizalommal röplabdázott a vendég és egyre többször jelent meg mosoly az arcokon. 5:19-nél időt kértek a hazaiak, ami hozzásegítette őket egy 3:0-s sorozathoz és egyáltalán nem adták fel ekkora lemaradásnál sem, de 13:23-nál Budai megoldása révén összejöttek a meccslabdák, a negyediket pedig újfent Glemboczki használta ki.

Ezzel a győzelemmel a Békéscsaba bebiztosította helyét a legjobb nyolc között, ahol a Szent Benedek RA–MÁV Előre párharc győztesével találkoznak, ott már oda-visszavágós rendszerben.

Joel Olazabal Herrera: 

Tudtuk, hogy egy remek csapat ellen lépünk pályára, amely az ország egyik legjobbja. Nehéz meccsre is számítottunk, azt kértem a lányoktól, hogy a pályán legyenek felszabadultak és nyújtsák a maximumot, hiszen nincs veszítenivalónk. Az első játszmában ez meg is valósult, aztán elvesztettük a koncentrációt.

Tóth Gábor: 

Továbbra sem vagyunk elég agresszívak, de azt a közösségnek kell belülről érezni, hogy a kellő hőfokon érkezzen meg a meccsbe. Nem mehetünk biztosra, főleg egy olyan meccsen nem, ahol az ellenfélnek az év eseménye, hogy velünk játszik. De aztán nemcsak átvettük a mérkőzés irányítását és kijött az osztálykülönbség, hanem a fiatalok is játszhattak, így mindenkinek megvolt a mai edzésterhelése. 

TFSE–Swietelsky-Békéscsaba 0:3 (–21, –12, –16)

Magyar Kupa női mérkőzés, Budapest, 90 néző. V.: Mezőffy, Takács. TFSE: Tettamanti 6, Tátrai 5, Kis D. 8, Turcsányi 1, Zen 3, Tatár 10. Cs.: Boller (liberó), Kucsera, Vámos, Kiss K. 4, Kökény, Villányi, Török. Vezetőedző: Herrera Joel Olazabal. Békéscsaba: Kump 9, Glemboczki 15, Strumilo 23, Stepanenko 3, Pintér 2, Aydinogullari 2. Cs.: Kertész (liberó), Kotormán 1, Budai 2, Bodnár 3. Vezetőedző: Tóth Gábor.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában