Röplabda

2023.08.10. 08:34

Vereség a koreaiaktól, „alsó ágon” a magyarok

A magyar válogatott nagy csatában 3:2-re kikapott a dél-koreai csapattól az U19-es női világbajnokság szerdai helyosztóján, így a 13–16. helyért folytatja szereplését a szegedi társrendezésű viadalon.

Bakulya Mihály

A magyar lányok nagyot küzdöttek, kiélezett csatában maradtak alul.

Fotó: Hunvolley

Kőnig Gábor szövetségi edző együttese az első szett szoros elvesztése után a másodikban remek teljesítményét nyújtott és simán egyenlített, de a harmadik felvonásban megint az ázsiaiak irányítottak. A negyedik etapban a magyarok Erőss Mirtill, valamint a két center, Radnai Luca és Nagy Sophia remeklésével végig vezetve ismét egalizáltak, a döntő játszmában azonban a lehető legkisebb különbséggel alulmaradtak. A 140 perces mérkőzésen a magyarok közül Erőss 20, Nagy 17, Jámbor Cecília 16, míg Radnai 15 pontot szerzett. A házigazdák csütörtökön, ugyancsak 18 órától Puerto Rico ellen folytatják szereplésüket.
A vb magyarországi helyszíne, ahol az alsóházi helyosztókat rendezik, a szegedi Pick Aréna, míg az éremcsatáknak a horvátországi Eszék ad otthont.
Eredmény, a 9–16. helyért:
Koreai Köztársaság–Magyarország 3:2 (22, –16, 18, –17, 14)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában