Röplabda

2023.06.17. 12:53

A Távol-Keleten tanul Tóth Gábor

A Swietelsky-Békéscsaba vezetőedzője, Tóth Gábor élete egyik legnagyobb kalandjába vágott bele, amikor elvállalta a bolgár női válogatott szövetségi kapitányának, Lorenzo Micellinek a felkérését, hogy másodedzőként csatlakozzon a stábhoz.

Bulgária jelenleg a Nemzetek Ligájában, a világ legjobb együttesei ellen vitézkedik a Távol-Keleten. A csapat Japánban, Nagojában kezdte meg a szereplést május végén, aztán néhány nappal ezelőtt átköltözött Hongkongba (ahol legutóbb a kínaiak ellen 9000 néző előtt lépett pályára), a harmadik kört pedig a dél-koreai Szuvonban fogja játszani.

A magyar szakember elárulta, hogy mindez fantasztikus élmény számára, amiből ő maga is rengeteget tanul, és olyan embereket ismerhetett meg személyesen, akikről eddig csak hírből hallott. Hozzátette, hogy nem turistáskodni utazott el a világ túlsó felére, tulajdonképpen ő Micelli úr jobbkeze, és elárulta azt is, pontosan mivel bízta meg őt az olasz szakember:

– A meccselemzésekkel kapcsolatban nagyon sokat tanultam, jelen pillanatban a specifikus feladataim közé tartozik ennek során az ellenfél védekezésének feltérképezése, illetve a szervairányok, valamint a centereik reakciója. A meccseken természetesen nekem kell kezelni a tabletet, és mindenféle olyan dologban közreműködöm, amiben egy másodedző kompetens, például az edzéseken történő aktív részvétel és hasonlók – mondta a BRSE klubhonlapján Tóth Gábor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában