Röplabda

2023.05.06. 21:32

Nem sikerült a bravúr, ezüstérmes a Békéscsaba – galériával

Nem sikerült a Switelsky-Békéscsaba női röplabda-csapatának a bravúr, a Vasas Óbuda meggyőző játékkal nyerte az Extraliga döntőjének harmadik mérkőzését is és ezzel megvédte bajnoki címét.

Gajdács Pál [email protected]

Fotó: MTI

A Békéscsabának a szombati volt az utolsó lehetősége, hogy életben tartsa bajnoki aranyálmait. Az első pontot Török Kata hibája után a csabaiak szerezték, ám a hazaiak gyorsan lehűtötték a vendégeket, zsinórban öt pontot elérve, hat egységgel húztak el (közben 7:2-nél Tóth Gábor már időt is kért). A hazai oldalon az amerikai Taylor Bannister begyújtotta a rakétákat és hol ászból, hol csak egy „szimpla” elemi erejű bombával, de rendre háríthatatlan labdákat küldött át a Békéscsaba oldalára, így 10:3-nál már másodízben kért időt Tóth Gábor. A piros-kékek a játék minden elemében jobbak voltak, a mezőnymunka mellett a blokkvédekezés is hibátlan volt, no és persze a támadásokban is jeleskedtek. Papp Orsolya pontja után már tízzel vezetett a Vasas, a csabaiak edzője pedig feladót cserélt, Bagyinka Fanni helyett Viktoriia Olijnyik próbált osztogatni. A helyzet sokat nem változott, a folytatásban Abdülazimova sokkolta a csabai lányokat. Tizenhárom (!) szettlabdája volt az Óbudának és mivel Drpa a hálóba püfölte a labdát, már az elsőt kihasználta.

Ceyda Aktas két ásszal indította a második szettet, de erre Papp válaszolt két ponttal, és 7:4-nél megint Tóth Gábor volt az, aki először időkéréshez folyamodott, majd ugyanezt tette 12:5-nél is. Molcsányi Rita hiába védekezett szenzációsan, a társak nyitásfogadása és a támadások befejezése katasztrofális volt. Aztán szépen lassan Aktas vezérletével elindult fölfelé a Csaba, 14:11-nél Athanaszopulosz edző nyugalomra intette az övéit. A Vasas ismét belehúzott és hatpontos előnyt harcolt ki, de egyebek mellett Marta Drpa két ászával kettőre visszajött a Csaba. A Vasas azonban nem engedte közelebb vendégét, mert egy 6:0-s sorozattal pontot tett a második szett végére is.

A Békéscsaba szinte lehetetlen helyzetből várhatta a harmadik felvonást. A minden tekintetben fölényben játszó Vasas azonban most is nagy tempót diktált, 1:8-as hátránynál Tóth Gábor még megpróbált lelket verni tanítványaiba, de hiába, a vendéglátót csak tisztes távolból tudta követni.

24:10-nél mérkőzéslabdához jutott a Vasas, a Csaba Aktas, Bodnár és Vaszileva révén ugyan még hármat hárított, de Vezsenyi Adrienn lezárta a döntőt, 2022 után ismét a Vasas Óbuda a női bajnok, a Békéscsaba ezüstérmes.

Az egyik fél három győzelméig tartó párharc végeredménye 3–0, a Vasas Óbuda javára.

Vasas Óbuda–Swietelsky-Békéscsaba 3:0 (11, 17, 13)

Extraliga női mérkőzés, döntő, 3. találkozó. Budapest, Folyondár utca, 1000 néző. V.: Adler, Kiss Z. Vasas: Abdülazimova 18, Szkripak 1, Török K. 1, Papp O. 8, Bannister 19, Fricová 11. Cs.: Juhár, Szalai A. (liberók), Vezsenyi 2, Kump, Fábián, Bojko 1, Jámbor. Vezetőedző: Janis Athanaszopulosz. Békéscsaba: Bodnár 2, Drpa 6, Vaszileva 7, Pintér A., Bagyinka, Aktas 11. Cs.: Molcsányi, Kertész (liberók), Glemboczki 4, Mosher 2. Vezetőedző: Tóth Gábor.

Az eredmény alakulása. 1. szett: 7:2, 14:5, 17:7, 22:9. 2. szett: 0:2, 7:4, 12:5, 14:11, 19:32, 19:17, 24:17. 3. szett: 4:0, 9:1, 12:2, 20:7, 24:10.

Janisz Athanaszopulosz: – Izgatottunk voltunk a meccs előtt, mivel a Békéscsaba remek csapat és ha nem koncentrálunk eléggé, úgy járhattunk volna, mint tavaly a negyedik meccsen. Agresszívak voltunk, mindent úgy hajtottunk végre, ahogy azt akartuk és meggyőző győzelmet arattunk. Tóth Gábor:– Gratulálok a Vasasnak, megérdemelten nyerte meg az Extraligát! A csapatomról annyit, hogy hiába a jó fogadás, ha a támadó játékosaink a fontos meccsen nem tudják hozni azt, amit várunk tőlük. A Vasas minden helyzetből eredményesebb volt.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában