Atlétika

2022.09.06. 19:54

Márton Anita nyerte a pápai Bronze-versenyt

Hat magyar győzelem született kedden a Pápai Sportcentrumban megrendezett Magyar Nagydíj Sorozat World Athletics Continental Tour Bronze-versenyen. A hat győztes között szerepel Márton Anita, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club világbajnok súlylökője is, aki betegsége után most indult először versenyen.

G. P.

Márton Anita /Archív fotó/

Márton Anita napokkal az augusztus eleji müncheni szabadtéri Európa-bajnokság előtt lett COVID-os (amelyben sajnálatos módon az egész családja, férje és kislánya is érintett volt), emiatt le kellett mondania azt a versenyt, amelyre egész évben készült. Anita felépült, újrakezdte az edzéseket, kedden kora este pedig már dobókörbe is lépett a Pápai Sportcentrumban. A győzelmet az utolsó sorozatban lökött 16,85 méteres dobása hozta meg számára. A Magyar Atlétikai Szövetség tájékoztatása szerint a magyar klasszis a belga Jolien Boumkwót előzte meg, aki 15,67 métert lökött. Harmadik helyen Veiland Violetta, a Szegedi VSE atlétája lett 15,26 méteres eredménnyel.

– Hosszú idő után újra a dobókörben. A pápai bronz tour versenyt 16,85 méterrel sikerült megnyernem – közölte röviden közösségi oldalán az olimpiai bronzérmes kiválóság, aki korábban lapunknak is vázolt tervei szerint hétvégén már a 9. Atlétikai Magyar Szuper Liga döntőn, Győrött, majd egy héttel később a Magyar Csapatbajnokságon, Debrecenben versenyez.

A legjobb magyar atléták kedden amúgy erős nemzetközi mezőnyben versenyezhettek, az eredmények már a 2023-as budapesti világbajnokságra való kijutásért folytatott versengésben is jelentőséggel bírtak.

A hat magyar győzelem mellett a mieink hat második és tíz harmadik helyet gyűjtöttek be a kedd délután folyamán.

Remekeltek a Kopp Békéscsabai AC sprinterei is: Steigerwald Ernő a 400 méteres síkfutásban nemzetközi mezőnyben lett negyedik (a számot a jamaicai McDonald Rusheen nyerte) 46,73 másodperces idővel, ami egyéni csúcs! Kiválóan teljesített Nadj Levente is, aki 47,69 másodperccel hatodik lett.

– Nagy öröm számunkra, hogy Ernő egyéni csúcsot futott, s az is hogy sérüléséből felépülve Nadj Levente másodszor, de ilyen komoly mezőnyben először versenyezhetett, s ilyen jól teljesített.

Márton Anita mellett Gyurátz Réka (eredménye 70,18 méter) és Rába Dániel kalapácsvetésben (74,04 m), Szikszai Róbert diszkoszvetésben (61,46 m), Bartha-Kéri Bianka 800 méteren (2:00,29, új egyéni csúcs) és Molnár Janka a 400 méteres gátfutásban (56,71) diadalmaskodott Pápán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában