Labdarúgás

2022.05.07. 20:11

Milánóban szurkoltak

A vasárnap délutáni AC Milan–Fiorentina olasz bajnoki mérkőzést tekintette meg a San Siróban egy buszos utazás keretében a kétegyházi Ottlakán Csaba és Buzás Benedek, akik mindketten szerepeltek a kétegyházi csapatban, mi több, Buzás Benedek évekkel ezelőtt a Milan Akadémia növendéke volt, ahol Calabriával, Cutronéval, Locatellivel együtt edzett.

V. L.

A kétegyházi AC Milan-szurkoló, Ottlakán Csaba a stadion lelátóján

A hazaérkezés után Ottlakán Csaba a következőket mondta. – Szombaton este indultunk Budapestről, egy negyventagú csoporttal. Mintegy tizenkét órás buszozás után vasárnap reggel fél kilencre értünk Milánóba. Délelőtt megtekintettük a Casa Milant, ahol ellátogattunk a Milan Múzeumba, ahol sok relikviát láttunk, és lehetett fotózkodni is. Rólam gyerekkori kedvencem, Zlatan Ibrahimović bekeretezett meze előtt készítettek fotót. Fél kettő után érkeztünk a stadionhoz, és egy negyedóra múlva már bent voltunk a hármas szektorban, ami az egyik kapu mögött volt, közel az egyik szögletzászlóhoz. Arra a kérdésre, hogy mi történt a meccsen, így válaszolt a 22 éves fiatalember. 

– A mérkőzés előtt a Milan vezette a tabellát, két pont előnnyel a városi rivális Inter előtt, ezért fontos volt, hogy győzzön a csapat, és megőrizze elsőségét. A nézőtér csaknem teljesen megtelt, több mint hetvenegyezren biztatták a piros-feketéket, a Fiorentina-szurkolók szektorában mintegy kétszázan lehettek. Élőben most először láttam a csapatot, és feltűnő volt, hogy az otthoni, a tévében látott meccseknél itt a helyszínen sokkal gyorsabb volt a játék. Az első félidő 0–0-lal zárult, voltak helyzetek mindkét oldalon, de azok kimaradtak. Ahogy telt az idő, egyre feszültebbé vált a hangulat, mind a nézőtéren, mind a pályán. A második félidőben, a 76. percben a firenzeiek brazil csatárának, Cabralnak a fejesét valami hihetetlen bravúrral védte a Milan francia kapusa, Maignan. Pont előttünk történt az eset. 

A 82. percben aztán felrobbant a stadion, Leao góljával vezetést szereztek a hazaiak. Ekkor örömtáncot jártak a szurkolók, és egymás nyakába ugrottak. Itt nem számított, hogy ki milyen nációhoz tartozik, mellettünk is voltak ázsiai és afrikai szurkolók, velünk együtt ünnepelték a gólt, illetve a győzelmet. A milánói csapatból a kapus, Maignan, az egyik belső védő, Fikayo Tomori, a kapura veszélyes bal oldali védő, Theo Hernandez, a sokat futó olasz középpályás, Sandro Tonali és a gólszerző, portugál Rafael Leao nyújtották a legjobb teljesítményt. Nekem nagy öröm volt élőben látni Ibrahimovićot, és ha lehet, máskor is kimegyek kedvenc csapatom meccsére, hiszen az élő szurkolás az igazi.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában