Atlétika

2019.08.29. 11:42

Válogatott sportolók is tanították a gyerekeket

Az atlétika mellett a kenuzás, számháború, strandolás, arcfestés, csocsóztak is a táborban.

Gajdács Pál

Fotók: Imre György

Fotó: Imre Gyorgy

Nem mindennap fordul elő Békéscsabán, hogy válogatott atléták irányítsanak foglalkozást, nos, a Tünde Utcai Atlétikai Centrumban hétfőn megkezdődött és pénteken záruló atlétikai gyermektáborban a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club nemzeti csapatban többször is lehetőséghez jutó sportolói adták az instrukciókat az általános iskolásoknak.

A lelkesedésre nem lehetett panasz, a kisebbek és nagyobbak is roppantul igyekeztek, valósággal itták az edzők szavait, ámulattal figyelték a két kiváló futó, Gregor László és Diószegi Dávid válogatott atlétákat az egyik legnehezebb atlétikai versenyszám, az akadályfutás bemutatóedzésén.

Fotók: Imre György

Ezt követően Zahorán Petra válogatott és OB érmes gyaloglólányok bemutatóedzése következett Germán Tibor és Urbanikné Rosza Mária edzők elemzéseivel.

– Nagyon jó volt, örültem, hogy közelebbről is megismerhettem Lacit – mondta a középtávfutó Csepregi Nóra, aki az egykori táborozóból lett a klub igazolt versenyzője.

A túloldalon Budai Zoltán és a válogatott diszkoszvető, Szebegyinszki Richárd csoportjának tagjai már alig várták, hogy átjöhessenek egy közös fényképezésre.

– A tábort kettős céllal rendezzük immáron tizennyolcadik éve. Itt a kicsik belekóstolhatnak az atlétika minden számába, miközben sokan közülük itt ragadnak, s az atlétikai edzések a mindennapi programjukká válik – mondta Tóth Sándor, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club ügyvezető igazgatója.

– A példaadás a nevelés fontos eszköze, ezért hagyomány, hogy, minden versenyszámot a klub egy-egy élversenyzője mutat meg. Az atlétika mellett a kenuzás, számháború, strandolás, arcfestés, csocsóbajnokság, mind a tábori program része volt – összegezte a mozgalmas hetet a táborvezető, Benkő Balázs edző.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában