Békéscsaba

2024.04.17. 15:16

Közgés diák az ország legjobbja

Április 15-17. között Makón rendezték meg a pénzügyi-számviteli ügyintézők Országos Szakmai Tanulmányi Versenyének döntőjét, amelyen a békéscsabai Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikumot László Csenge 5/13. A osztályos tanuló képviselte, s az ország legjobbjaként zárta a versenyt a közgés fiatal.

Beol.hu

A megmérettetésen összesen 60 OKJ és szakmajegyzék szerint tanuló diák vett részt, Csenge kategóriájában 17-en jutottak be a döntőbe. Csenge tudatos felkészülése, szakmai alázata meghozta a sikert, az első nap után bekerült aközé az öt OKJ rendszerben tanuló diák közé, akik sikeresen teljesítették a minimálisan előírt 75%-ra az írásbelit könyvvezetés és beszámolókészítés, valamint pénzügyi feladatok témakörben. 

László Csenge, számviteli, közgés, legjobb
Közgés siker: az iskola az összetett versenyben az előkelő 2. helyen végzett, amelyért elismerő oklevelet vehettek át, középen László Csenge.
Fotó: Facebook/Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum

A versenyfeladatok nehézségét, komplexitását mutatja, hogy a kategóriájában ilyen kevesen tudták csak ezt a szintet hozni. Csenge bizonyult ezek után az országban a legjobbnak számvitelből az elért eredménye alapján. Második nap következtek a szóbeli feleletek, illetve esettanulmánnyal kapcsolatos prezentációk. Mindezeken is olyan kiváló teljesítményt nyújtott, hogy az ország legjobbjaként zárta a versenyt: első helyezést ért el. Csenge az elért eredményével többek között a szakmai vizsga letétele alól 100%-os mentességet szerzett.

Emellett az iskola az összetett versenyben az előkelő 2. helyen végzett, amelyért elismerő oklevelet vehettek át. A versenyre való felkészülésben részt vett kollégák: Róta Ildikó Irma, Katona Gabriella, Ancsin Zoltán, Szász András, Kovács Krisztián, Kisné Verasztó Zsuzsa, Aradszky Péter Pál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában