Diákélet

2024.04.23. 18:43

Jókai napokat szerveznek a Vízmű kollégiumában - galériával

Harminckettedik alkalommal szervez Jókai napokat a Vízmű, vagyis a BSZC Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium. A rendezvénysorozat keddtől csütörtökig tart, és szerepel a palettán minden, a sporttól a művészetekig.

Licska Balázs

A programok sora kispályás futballtornával kezdődött, amelyen nyolc kollégiumi csapat mérte össze tudását, tehetségét. A megnyitón Mucsi Balázs, a Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) főigazgatója kiemelte, hogy mennyire színes a diákélet a Vízmű kollégiumában, és hogy a Jókai napok a jókedvről, a versengésről szól.

Bátori Petra és Kovács Ágnes megkoszorúzták Jókai Mór szobrát. Fotó: Licska Balázs

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere ugyancsak hangsúlyozta, hogy komoly hagyományokra tekint vissza a rendezvénysorozat, és hogy ilyenkor érdemes megemlékezni a névadóról, a 48-as hősről, a felejthetetlen regényeket író Jókai Mórról is.

Megnyitották Bácsfalvi Zoltán kiállítását, a művész festményei több héten át tekinthető meg a kollégiumban. Herczeg Tamás országgyűlési képviselő elmondta: főleg az Adria, a tenger és a tengerparti települések hangulata jelenik meg a képeken, amelyek csendet, nyugalmat árasztanak.

 

A megnyitó részeként a diákönkormányzat vezetői, Bátori Petra és Kovács Ágnes megkoszorúzták Jókai Mór – a kollégium bejáratánál lévő – szobrát. A következő napokban többek között dartsverseny, csocsóbajnokság, kerti parti és diszkó vár a diákokra a Jókai napok keretében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában