Békéscsaba

2024.05.13. 18:06

Vállalkozókat, cégeket díjazott küldöttgyűlésén a kamara – galériával

Küldöttgyűlést tartott hétfőn Békéscsabán, a Békés Vármegyei Kormányhivatal épületében a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara, amelyen átadták az előző évre vonatkozó díjakat Takács Sándor, az orosházi Metal Grinding Kft., a Hotel Gyula Kft. és Gécs Norbert György, valamint az emlékdíjakat Lindenberger Lajos és posztumusz Cseh Béla István számára. A rendezvényen dr. Orosz Tivadar elnök bemutatta a kamara TOP100 – Békés vármegye gazdasága 2023 című kiadványát is.

Licska Balázs

Dr. Orosz Tivadar, a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke bemutatta a kamara TOP 100 – Békés vármegye gazdasága 2023 című kiadványát, mely a Békés Megyei Hírlap szerkesztésében látott napvilágot. Elmondta, hogy sok érdekes adatot lehet belőle kiolvasni, nemcsak a száz legerősebb térségi vállalkozásról, hanem a gazdasági folyamatokról is. 

kamara, iparkamara, díjátadó, vállalkozó, cég
Az 2023-as év elismeréseit Lindenberger Lajos, Havas István, Cseh Béla Istvánné, Takács Sándor, Gécs Norbert György és Gajda István Péter számára nyújtották át hétfőn a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényén. Fotó: Bencsik Ádám 

Dr. Orosz Tivadar úgy értékelt, változó Békés vármegye gazdasági helyzete. Sikerként értékelte a magas szintű foglalkoztatást, hiszen sikerült szinten tartani, sőt bizonyos szakmákban szakemberhiány van. Hozzátette, hogy a bérek, a jövedelmek ugyancsak emelkednek, és nem rejtette véka alá, hogy ez kihívást jelent a vállalkozások számára. A TOP 100 kiadvány szerinte azért is értékes, mert olvasni lehet benne példaként szolgáló vállalkozásokról, szakemberekről, akik valamilyen téren kitűntek, akár duális képzőhelyként, akár mesterként.

Az év kamarai vállalkozója

Az év Békés vármegyei kamarai vállalkozója 2023 díjat Takács Sándor, a Carlo Quality Biztonságtechnikai Kft. ügyvezető igazgatója érdemelte ki. 1991-ben végzett a Trefort Ágoston középiskolában, majd folyamatosan képezte magát. Biztonságtechnikai cégét 1994-ben indította be, a kft. jelenleg 22 alkalmazottat foglalkoztat. A szakember a vármegyei kamara elnökségi tagja. Szakvéleményeket készít különböző biztonságtechnikai és őrzés-védelmi témákban.

Musulin Miklós, az ellenőrző bizottság elnöke; Bődi János általános alelnök; dr. Rákóczi Attila, a Békés Vármegyei Kormányhivatal főigazgatója; dr. Orosz Tivadar elnök; Szabó Géza alelnök; Ficzere Ferenc, az etikai bizottság elnöke; valamint Vozár Márton alelnök a főasztalnál. Fotó: Bencsik Ádám

Az év ipari vállalkozása

Az év Békés vármegyei ipari vállalkozása 2023 díjat a fémmegmunkálással foglalkozó, orosházi Metal Grinding Kft. kapta meg, az elismerést Gajda István Péter ügyvezető vette át. Az 1953-ban Orosházán született szakember 1971-ben ipari tanulóként végzett az orosházi öblösüveggyárban, majd továbbképezte magát, és lépkedett előre a ranglétrán. Üvegről fémre 1997-ben váltott véglegesen, amikor gépi forgácsoló egyéni vállalkozásba kezdett, ami 2021-ben alakult át és lett kft., és amit folyamatosan fejlesztenek. 

Az év kereskedője, szolgáltatója

Az év Békés vármegyei kereskedője, szolgáltatója 2023 díjat a Hotel Gyula Kft. képviseletében Havas István tulajdonos-ügyvezető vehette át. A cég tulajdonában lévő Wellness Hotel Gyula 2023-ban 1,5 milliárd forint bevételt és 335 millió forint adózás előtti eredményt ért el. Az eredményekhez a szálloda hatékony vezetése és az alkalmazottak odaadó munkája mellett a több éve kidolgozott fejlesztési koncepció megvalósítása is hozzájárult. Egy nagyszabású, egymilliárd forintos beruházás végén járnak.

Az év kézműves vállalkozója

Az év Békés vármegyei kézműves vállalkozója 2023 elismerést Gécs Norbert György egyéni vállalkozó – karosszérialakatos, klímaszerelő és hegesztőmester – kapta meg. A szakember 1987-ben szerzett képesítést karosszérialakatosként, majd később mestervizsgát is tett. Figyelemmel kíséri a technika fejlődését, ezért rendszeresen részt vesz képzéseken, szakmai kiállításokon, konferenciákon. 1999 óta foglalkozik tanulókkal. A vármegyei kamaránál rendszeresen vizsgáztat különféle szakmákban.

Posztumusz díj a fodrászmesternek

A Dr. Gyalog Sándor emlékdíj kiváló kamarai munkáért 2023 elismerést posztumusz ítélték oda az idén elhunyt Cseh Béla István orosházi fodrászmester számára. Színes szakmai pályafutás állt mögötte: először Békéscsabán mérettette meg magát a 70-es évek végén, majd jöttek a régiós és országos versenyek. 1986-tól a magyar fodrászválogatott kerettagja lett, 1997-től tíz éven keresztül magyar bajnok volt. Nemzetközi szinten is kiemelkedő eredményeket könyvelhetett el, majd mentorként ért el sikereket. A díjat felesége, Cseh Béla Istvánné vette át.

Emlékdíjat kapott a visszavonuló cukrászmester

A Dr. Gyalog Sándor emlékdíj kiváló kamarai munkáért 2023 elismerést Lindenberger Lajos, a visszavonult cukrászmester érdemelte ki. Az 1953-ban Gyulán született szakember az Erkel Ferenc gimnáziumban érettségizett, majd cukrásztanuló lett. Az iskola elvégzése után családi vállalkozásba állt be 1982-ig, amikor önálló ipart váltott. Volt időszak, amikor tanította is a diákokat. Jelenleg a vármegyei kamara elnökségi tagja, a kamara megbízásából többek között mestervizsgákon vizsgáztatóként vállal szerepet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!