Bulvár-celeb

2024.04.22. 14:50

Egy titokzatos idegen alku nélkül, pár óra alatt megvette Törőcsik Mari velemi házát

Egy éve még 45 millió forintért sem kelt el a ház, amire évek óta keresett vevőt a színésznő lánya. Most 69 el.millióért vitték

Fotó: MTVA / Zih Zsolt

„Ez a hirdetés már nem található. Az ingatlan valószínűleg gazdára talált” – már csak ez a szöveg fogadja az ingatlanhirdetési portálon azokat, akik a Blikk ma reggeli híradásán felbuzdulva szeretnék megnézni Törőcsik Mari egykori házát.

Eladóvá vált Velem községben egy 1450 négyzetméteres telken lévő, kb. 140 négyzetméter méretű, régi parasztházból igényesen átalakított lakóépület

– ezzel a szöveggel hirdették meg azt a Rákóczi úti házat Velemben, ahol a nemzet színésze, a háromszoros Kossuth-díjas színésznő élete utolsó éveit töltötte. Mint a hírnek utánajárva a Világgazdaság kiszúrta, a hirdetés máris eltűnt, nem véletlenül,

hiszen nem százmilliókért hirdették, akár rajongó is lehetett, aki megvásárolta, de mindenképpen komoly potenciált láthat a különleges múltú épület hasznosításában is akár.

Az ingatlan.com-on 69 millió forintért meghirdetett ingatlant 1973-ban vásárolta meg, majd tíz éve a lányának, Teréznek ajándékozta Törőcsik Mari

A színésznő utolsó otthona: négyszobás,  140 négyzetméteres, Velem központjában áll, pincével és egy kis medencével hirdették meg tágas, 1450 négyzetméteres telken.

Egyelőre nem tudni, ki volt a vevő, az eladás hírére ugyanis többen felvetették, hogy emlékházként kellene hasznosítani, az államnak ezért mielőbb lépnie kellene. Érdekesség, hogy a házat már korábban is próbálták eladni, de mindeddig senkinek sem kellett.

Velemen jelenleg még öt házat hirdetnek 85–147 millió forint közötti irányáron, azaz mindet drágábban, mint a legendás színésznő egykori otthonát.

Törőcsik Mari házáról már régóta cikkeztek, az szellemházként, egykori lakója életművéhez és emlékéhez méltatatlanul elhagyatva, lakatlan már három éve, a színésznő halála óta.

Velemben Törőcsik Marinak szobrot készülnek állítani, de az alig négyszáz lelkes település költségvetéséből egyelőre sem arra, sem a ház megvásárlására nem telik - írja a vilaggazdasag.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában