Gazdaság

2011.05.18. 12:10

Teltház előtt zajlott az állás- és képzési börze

Állás- és képzési börzét tartanak a Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának szarvasi kirendeltségén szerdán. A rendezvényre 150 munkanélküli és 45 munkaadó kapott meghívást.

l. j.

Zsúfolásig megtelt ma reggel a szarvasi munkaügyi központ, ahol Erdős Norbert, a megyei kormányhivatal vezetője, dr. Nagy Ágnes, a kormányhivatal munkaügyi központjának vezetője, Lovász György szarvasi kirendeltségvezető és Babák Mihály, Szarvas polgármestere is köszöntötte a megjelenteket.

Mint ismeretes, a megyi kormányhivatal munkaügyi központja egy pályázati támogatásnak köszönhetően májusban a Dél-Alföld Régió 27 munkaügyi kirendeltségén szervez hasonló börzéket. A rendezvényen Erdős Norbert hangsúlyozta: a legnehezett helyzetben a 25 év alatti és az 55 év feletti munkanélküliek, a gyes-ről illetve gyed-ről visszatérő nők, valamint a bérpótló juttatásból élők vannak, elsősorban tehát nekik szólnak ezek az állás- és képzési börzék.

A szarvasi börzére 150 munkanélküli mellett 45 munkáltató is meghívást kapott, közülük 37-en állásajánlattal a tarsolyukban jöttek. A 37 cég összesen 45 munkahelyet kínált, a börze végére tehát ennyien akár állást is találhatnak.

A kormányhivatal vezetői rövid fórum keretében meghallgatták a szarvasi munkaadók gondjait, javaslatait is. Többen azt nehezményezték, hogy a pályázatok elbírálása hosszú időt vesz igénybe.

l. j. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!