Hírek

2007.05.21. 18:03

Kétszáz embert elküldenek a kórházból

Nyolcszázmillióval kevesebb bevételre számít a hódmezővásárhelyi kórház

BAMA

Kétszáz egészségügyi dolgozó elbocsátásáról döntöttek tegnak Hódmezővásárhelyen – a helyi Erzsébet kórházban 63 százalékkal csökken az aktív ágyak száma. A városi képviselő-testületi ülésen Lázár János fideszes polgármester azt mondta, az április 1-jétől megszüntetett aktív ágyak miatt a hódmezővásárhelyi kórház idei esztendőben 800 millió forinttal kevesebb bevételt fog elérni a tavalyinál, ezért szükséges a 665 dolgozó közel 30 százalékos, országos viszonylatban is kirívó nagyságrendű elbocsátása.

Az országban példátlan mértékű aktív ágyszám csökkentésből eredő finanszírozási kiesés, valamint a kényszerű struktúra átalakítás a meglévő 665 dolgozói státuszhely több mint 30 százalékának megszűntetését kényszeríti ki. Az elbocsátott kétszáz dolgozó tizede orvos, 30 százaléka ápoló, 60 százaléka pedig gazdasági, műszaki és egyéb alkalmazott – közölte Kallai Árpád főigazgató.
Az intézmény további működése, a hódmezővásárhelyi lakosság egészségügyi ellátása érdekében Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése a mai napon egy ellenszavazattal elfogadta az Erzsébet Kórház-rendelőintézet 200 státuszhelyének megszűntetését – közölték a tegnapi, fenti döntéseket meghozó képviselő-testületi ülés után. Z. M.


Keretes: Cáfolja a kórház, hogy miattuk halt volna meg a beteg
„Sajtóhírekből értesültünk, hogy a 67 éves mindszenti lakos halála kapcsán a Csongrád Megyei Rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt vizsgálatot indít.

Bízunk benne, hogy a vizsgálat kiterjed az Országos Mentőszolgálat és a szentesi dr. Bugyi István Kórház felelősségének, valamint a rendeletváltozás hatásának vizsgálatára is. Nyugodt szívvel állunk mind a Rendőrség, mind bármilyen szervezet vizsgálata elé – írta közleményében Kallai Árpád hódmezővásárhelyi főigazgató. Mint ismert: a mindszenti férfi a hódmezővásárhelyi és a szentesi kórház között a mentőautóban halt meg. Az Egészségbiztosítási Felügyelet 3 millió forint bírság megfizetésére kötelezte a hódmezővásárhelyi kórházat, mert szerinte az elhunyt férfi nem kapta meg a megfelelő ellátást az intézményben.

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!