Hírek

2007.03.16. 16:29

Békejel világszerte négy budapesti ponton

Szombaton a Humanista Mozgalom negyedszer szervez élő, fáklyás Békejelet Budapesten

Cs. E.

Szombaton a Humanista Mozgalom negyedszer szervez élő, fáklyás Békejelet Budapesten. Magyar kezdeményezésre három évvel ezelőtt szervezték meg először a Békejelet a Hősök terén; fotója bejárta a világsajtót. Az iraki háború elleni tiltakozást azóta minden évben sor kerül rá, idén azonban ötven békejelet tartanak világszerte. Budapesten a Hősök terén, továbbá a margitszigeti nagyréten, a Szent István téren illetve a Gellért-hegyen lesz Békejel. Az országban még Egerben és Selypen szerveznek többszáz fős jeleket.

A nemzetközi Humanista Mozgalom liszaboni fórumán, idén határoztak arról, hogy a magyar kezdeményezést más országokban is megrendezik – mondta el a NOL-nak Várady Tibor, a Humanista Párt elnöke. A Humanista Mozgalomnak sokféle áramlata létezik, ezek közül az egyik a párt, amely a tavalyi önkormányzati választásokon is indult.

A mostani Békejel a nemzetközi mozgalom antinukleáris, és háborúellenes kampányát erősíti. A Humanista Mozgalom nukleáris leszerelésért folytatott kampányának részeként korábban egy 30 másodperces társadalmi célú hirdetést sugároztak a világ összesen 358 televíziócsatornáján. A szervezők adatokat tettek közzé a háborús konfliktusokról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!