Hírek

2007.03.07. 06:07

Valódi holttesteket tanulmányozott Hannibál alakítója

Csütörtökön mutatják be a mozikban a Hannibál ébredése című amerikai filmet, amelynek főszereplője a francia Gaspard Ulliel. A fiatal színészből nemzetközi sztár lehet.

Csontos Tibor

[caption id="" align="alignleft" width="260"] A színészt a Hannibál ébredése rendezője, és Thomas Harris, a figurát megalkotó regényíró segítette játékában
[/caption]– Igaz, hogy a forgatás előtt napokat töltött a prágai orvosegyetem kórbonctanán?
– Egy boncmester irányításával még boncolhattam is. Eleinte furcsa és rémületes érzés volt, de hamar eljutottam odáig, hogy igazi szikével igazi holttestekbe vágjak bele. Erre a hiteles szerepformálás miatt volt szükségem, a filmben medikust játszom, aki a holttesteket is tanulmányozza.

– Nem gondolta, hogy magasabb gázsit kellene kérnie?
– Eszembe sem jutott, de ha előbb szól…

– Miért éppen önre esett Peter Webber rendező választása?
– A producer, Dino de Laurentiis figyelt fel rám az Egy hosszú jegyesség című filmben, a rendezővel együtt meghívott a házába. Mindketten azt mondták, olyan színészt keresnek, aki egyszerre angyali és ördögi, egyszerre elbűvölő és maga a szörnyeteg. Nos, úgy látszik, én ilyen vagyok. Dino megjegyezte, hogy Hannibal Lecter szerepére születtem.

– Ön is így érzi?
– Ezt nem nekem kell eldönteni, igyekeztem tökéletesen eljátszani ezt a démoni szerepet, de utólag sem vagyok elégedett.

– Nyomasztja, hogy A bárányok hallgatnak című filmben Hannibal Lectert játszó Anthony Hopkinsszal hasonlíthatják össze?
– Ez egy másik film, másik történet és másik szerep. Arról szól, hogyan, milyen gyerekkori élmények hatására lett sorozatgyilkos szörnyeteggé az a dr. Hannibal Lecter, akit Anthony Hopkins kultikus figurává tett. Ráadásul ehhez a filmhez fiatal színészre volt szükség.

Gaspard Ulliel

SZÜLETETT: 1984. november 25., Párizs

EREDETI SZAKMA: modell

ISKOLA: filmtanulmányok a Saint Denis-i egyetemem

FONTOS FILMEK: Juliette, Egy hosszú jegyesség, Hannibál ébredése

EREDETI SZAKMA: modell

ISKOLA: filmtanulmányok a Saint Denis-i egyetemem

FONTOS FILMEK: Juliette, Egy hosszú jegyesség, Hannibál ébredése A színészt a Hannibál ébredése rendezője, és Thomas Harris, a figurát megalkotó regényíró segítette játékában -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!