Közélet

2006.12.17. 22:15

Régiósítás: a népegészségügy és a munkaügy területén nyert Békéscsaba

A reméltnél eggyel kevesebb állami hivatal régióközpontja lesz Békéscsabán. Az ÁNTSZ és a munkaügyi központ mellett az APEH békéscsabai régiós központjáért is lobbiztak megyei politikusok, de itt nem jártak sikerrel.

ny. l.

A Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ békéscsabai székhellyel jövő január elsejétől működik. Az új szervezet kialakításával dr. Nagy Ágnest, a Békés Megyei Munkaügyi Központ igazgatóját bízták meg. Dr. Nagy Ágnes elmondta: a megye jövőbeni foglalkoztatási feladatai miatt is örömteli, hogy a munkaügy területén Békéscsaba lehet a régió központja.
— Az új szervezet kialakítási munkálatai jelenleg is zajlanak, az elsődleges szempont azonban az, hogy a régióban továbbra is zökkenőmentes legyen az ügyfelek kiszolgálása — közölte az igazgató. — Létszámleépítést nem tervezünk, a három megye jelenlegi munkatársaival oldjuk meg a regionális feladatokat is. Az átszervezés során az a legfontosabb, hogy minden munkatárs számára megtaláljuk a szakterületének leginkább megfelelő munkakört.
Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) régiós szervezetének kialakítását dr. Mucsi Gyulának, az ÁNTSZ megyei tiszti főorvosának irányításával végzik. Dr. Mucsi Gyula hangsúlyozta: sikerként kell elkönyvelni, hogy itt marad két jelentős hivatal központja. A főorvos elmondta, a megyei ÁNTSZ feladatellátásának hatékonysága, szervezettsége mindenképpen hozzájárult ahhoz, hogy Békéscsaba kerüljön ki győztesként a versenyből. Mucsi Gyula kitért arra: az ÁNTSZ-nek jövőre 25 százalékos forráselvonással kell számolnia a költségvetés alapján, és ezt a forráskiesést csak létszámcsökkentéssel lehet kezelni.
— A dél-alföldi régióban várhatóan 110 ÁNTSZ-es dolgozónak a munkahelye szűnik meg. Mivel Békéscsaba lesz a régióközpont, arányaiban itt kisebb leépítést kell végrehajtani — közölte dr. Mucsi Gyula, aki lapunknak elmondta, hogy a régiós vezetői tisztségre a minap benyújtotta a pályázatát.
Az APEH régióközpontját több megyénkbeli politikus lobbizása ellenére Szegeden alakítják ki, és eldőlt az is, hogy Szeged a régióközpontok számában, a kiharcolt régiós intézmények fajsúlyosságában legyőzte Kecskemétet is.

Címkék#Nagy Ágnes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!