Sport

2016.12.02. 18:52

Rendkívül értékes két pontot gyűjtött be az Orosháza

Okosan, az első félidőben látottaknál sokkal higgadtabban játszott az OFKSE, a vendégek nem igazán tértek magukhoz a sokkból, labdáik sorozatban célt tévesztettek. Döme szépségdíjas góljával hatperces általános gólcsendet tört meg, majd újabb két sikeres megmozdulással már nyolc volt közte. Buday jól forgatta a csapatát, aki győzelemmel debütált a felnőttcsapat kispadján.

Gajdács Pál

Orosházi FKSE-Linamar—Ceglédi KKSE 25—18 (12—11)
Kézilabda NB I-es férfimérkőzés. Orosháza, 350 néző. V.: Bócz, Wiedemann. Orosháza: Herjeczki — Pásztor M. 1, Ferenczi 2, Knezevics 3, MARKOSZKI 3, MILAS 5 (2), Németh L. 1. Cs.: MIKLÓS (kapus), Morva, Z. Radojevics 1, Döme 2, TÁRKÁNYI 4, Oláh T., Németh G. 1, Komporály, Levy 2. Vezetőedző: Buday Dániel. Cegléd: Pallag — Gidai 2, Lepsényi, Tóth N., Borsos 3, Grbovics 1, Lászlai 1. Cs.: Bősz (kapus), Perisics 2 (1), dr. Bíró 4, Hódi 1, Andjelics 2, Szabó B. 1, Megyeri 1. Vezetőedző: Nagy Károly.
Kiállítások: 12, ill. 10 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 3/1.
Az eredmény alakulása. 5. p.: 2—1. 10. p.: 4—2. 17. p.: 8—5. 24. p.: 10—9. 28. p.: 12—10. 36. p.: 16—11. 44. p.: 19—14. 52. p.: 22—14.

Hiába kerestük a rendkívül fontos Cegléd elleni mérkőzés előtt Vladan Jordovicsot, az Orosházi FKSE-t 2013 óta irányító vezetőedzőjét, nem találtuk, amikor pedig kiadták a mérkőzés jegyzőkönyvét a szerb szakember helyett már a gárda csapatkapitányát, az ifjúsági együttes trénerét, a 93-szoros irányító Buday Dániel nevét találtuk, akit pénteken délután neveztek ki a csapat vezetőedzőjének.

A klub a mérkőzés előtt pár perccel honlapján jelentette be a váltást.

— A felnőtt együttestől jobb teljesítményre számítottunk, a feltételek adottak voltak, a csapat és az edző minden segítséget megkapott a munkájához, de sajnos az elvárt eredmények elmaradtak. Ezért az elnökség december 1-jei hatállyal felmentette vezetőedzői státuszából Vladan Jordovicsot, de a klub berkein belül tovább folytatja tevékenységét, a jövő héten ülünk le további egyeztetés céljából — mondta a váltás hátteréről Vajer Tamás, az OFKSE elnöke. – Nem haraggal váltunk meg tőle, továbbra is fenntartjuk, hogy Vladan Jordovics értékes szakember, az utánpótlás területén számítunk a tapasztalatára, szakértelmére, van tennivaló bőven.

A mérkőzést egyperces gyászszünet előzte meg, a közelmúltban elhunyt kézilabda-szakember, vezető, Giczey Gábor emlékére.

A két gárdát négy hely, és három pont (a Cegléd 9 egységgel a 8., az Orosháza hattal a 12.) választotta el a mérkőzést megelőzően, ezen próbált változtatni a zöld-sárga mezes hazai legénység.

Rögtön két nagy védést is be kellett mutatnia Herjeczki Balázsnak, de a túloldalon Pallag sem tétlenkedett, aki Knezevics hetesét hatástalanította.

Pörgött az orosházi gárda, 4—2-re, majd 5—3-ra is vezetett, de előjöttek a korábbi mérkőzéseken is tapasztalt hibák és így nem tudott nagyobb előnyre szert tenni a hazai legénység. Először a ceglédi edző, Nagy Károly kérte ki az idejét, éppen akkor, amikor feljövőben volt csapata. A félidő utolsó harmadában hullámvölgybe került az egyre több labdát eladó, elszóró, a védekezésben ugyanakkor elfogadhatóan teljesítő OFKSE, a ceglédiek többször is az egyenlítésért támadhattak. A 26. percben Buday Dániel rendelte magához játékosait, de sokkal nem lett jobb a helyzet, a lehető legkisebb hazai előnnyel tértek pihenőre a felek.

A 2. felvonást egy 4—0-s rohammal nyitotta az OFKSE, kialakítva ezzel az addigi legnagyobb különbséget. Markoszkiék sikeresen iktatták ki a játékból a vendégek montenegrói lövőit, miközben Miklós kivédett egy hetest. A ceglédiek 7 és fél perc elteltével Gidai révén lőtték a játékrészben az első góljukat. Próbált zárkózni a Cegléd, de Miklós vára szinte bevehetetlen volt, 19—14-nél ismét a ceglédi tréner kért időt.

Buday Dániel: — Ilyen mérkőzésre számítottam. A szünetben igyekeztem megnyugtatni a fiúkat, le a kalappal előttük! Ezt a győzelmet Vladan Jordovicsnak ajánlom. Nagy Károly: — A védekezésünk rendben volt, a támadójátékunk viszont katasztrofális.

Címkék#kézilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!