Közélet

2016.12.01. 17:43

MVP: milliárdos fejlesztésekről döntöttek

— Tizenkét milliárd forintnyi fejlesztésről született döntés a szerdai ülésen — értékelte a rendkívüli közgyűlést a Fidesz sajtótájékoztatóján Kiss Tibor, Békéscsaba alpolgármestere.

M. P. M.

Elmondta, a helyi testület elfogadta a nyomdaipari képzőközpont létesítését célzó előterjesztést. Határoztak a sportcsarnok épületének felújítását és egy másik, multifunkciós csarnok megépítését célzó tervekről. Támogatták a röplabda-akadémia, valamint egy 50 méteres versenymedence létesítésének részleteit. Az alpolgármester emlékeztetett, a tervek kidolgozásáért több munkacsoport felelt.

— Hosszabb polémia alakult ki a tervek kapcsán. Úgy éreztük, a képzőközponton kívül a többi elképzelés részletei további elemzést igényelnek. Gondolok itt például a beruházások megvalósulása után realizálódó üzemeltetési költségekre — hangsúlyozta dr. Ferenczi Attila tanácsnok.

— A napokban érkezett kormányzati kérés az önkormányzathoz arról, hogy a döntéshozók még decemberben szeretnék megvitatni a Modern Városok Programban érintett városok fejlesztési terveit. Ennek mentén Békéscsabának december 2-áig be kell nyújtania több, a programban szereplő elemet, elképzelést — beszélt a rendkívüli közgyűlés összehívásának indokáról saját értékelőjén Szarvas Péter. A polgármester ugyancsak felsorolta és méltatta a megvalósítani kívánt fejlesztéseket.

Mondandójában ezenfelül szólt a zárt ülésen tárgyalt ipari parkok állami fejlesztéséről is. Kiemelte, a munkahelyteremtés egyik záloga lehet a küszöbön álló beruházás.

A közgyűlés egyébiránt apróbb módosításokkal valamennyi fejlesztési tervet elfogadta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!