Sport

2016.10.21. 21:08

OFKSE: hullámhegyek és hullámvölgyek

Hullámhegyet ismét hullámvölgy követte, hazai időkérést követően a váciak zsinórban szerzett három találatával két perccel a dudaszó előtt eldőlt a mérkőzés.

BEOL

Váci KSE—Orosházi FKSE-Linamar 30—26 (15—13)
Kézilabda NB I-es férfimérkőzés. Vác, 400 néző. V.: Andorka, Hucker. Vác: Drisszi — VASICS 5, CSICSIKALO 7, Lendvay 3, TOPIC 5, Koller 2, Popovics 1. Cs.: Vitáris (kapus) 1, BARTÓK 4, Törteli-Koppány, Pavlovics 2, Császár, Tyiskov. Vezetőedző: Zsiga Gyula. Orosháza: Miklós — Komporály 4, Ferenczi 1, Milas 1, Markoszki 1, Levy 1, Németh L. 3. Cs.: Herjeczki (kapus), Buday 2, Oláh 2, RADOJEVICS 5, Antal 1, Tárkányi 1, Knezevics 4 (4). Vezetőedző: Vladan Jordovics.

Kiállítások: 4, ill. 8 perc. Hétméteresek: 1/0, ill. 4/4.

Az eredmény alakulása. 6. p.: 2—1. 10. p.: 5—2. 15. p.: 9—4. 18. p.: 9—7. 28. p.: 12—12. 37. p.: 19—13. 41. p.: 20—17. 44. p.: 23—19. 50. p.: 25—22. 53. p.: 25—24. 57. p.: 28—24.

Mindkét gárda négy pontot gyűjtött be eddig a bajnokság során, de két hely elválasztotta a csapatokat egymástól, a Vác a 8., az Orosháza a 10. helyről tekintett a pénteki játéknap elé.

A rutinos, volt válogatott Lendvay Péter indította be a gólgyártást. Vasics növelte az előnyt, s bár ezután Knezevics szépített, a Zsiga-legénység rendesen lendületbe jött. Különösen a furcsa nevű Csicsikalo érezte az orosházi kaput, a 14. minutában már a negyedik találatánál tartott, míg egy perccel később meg nem kapta első kétperces büntetését. A játékrész felénél magára talált az Orosháza és sikerült két gólra felzárkóznia.

A játékrész hajrájának kezdetén Milast és Komporályt is kiállították, s a kettős emberhátrány, mindig nagy hátrány. Érkeztek is a menetrendszerű váci gólok, Bartók is korrigált a kihagyott büntető miatt, ezzel ismét négyre nőtt a két együttes közötti differencia. Némiképp váratlanul, egy remek négy perces, 4—0-s hajrával, Németh László triplájával az egyenlítés küszöbére jutott az OFKSE, majd Milas be is hozta a hátrányt. A horvát Petar Topic azonban kissé elrontotta a vendégek örömét, majd egy gólváltást követően kétgólos váci vezetéssel zárult az első felvonás.

A második félidő még rosszabbul kezdődött, mint az első, Csicsikalót és Topicot továbbra sem bírták semlegesíteni a látogatók, a váciak pedig újra, a korábbinál is jobban faképnél hagyták az Orosházát. Egy 3—0-s rohammal szűkített az eredményen a vendég (20—17). Koller duplája ismét nehéz helyzetbe hozta a viharsarki alakulatot. A játékba új színt hozó Radojevics elkezdte ontani a gólokat, felélesztve ismét a reménysugárt a csapatban.

Vladan Jordovics: — Sajnos rosszul kezdtük a mérkőzést, de ezután sikerült javítani és feljönni. Ugyanezt megismételtük a második félidőben is, de a végjátékban nem hoztunk jó döntéseket és nem tudtuk veszélyeztetni az ellenfél győzelmét.

Címkék#kézilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!