Sport

2016.09.25. 10:40

Apáti győzött, Zahorán második a válogatott versenyen

Öt ország 16 éven aluli atlétái találkoztak egymással szombaton a szlovákiai Nagyszombaton. A hagyományos serdülő viadalon, amelyen Horvátország, Csehország, Magyarország, Szlovénia és Szlovákia legjobbjai mérték össze erejüket, sok egyéni csúcs született. A több értékes helyezést szerző magyar válogatott a lányoknál 216 ponttal az első —, a fiúknál 176-al a második —, és összesítve is a második helyen (394 pont) végzett.

BEOL

A 31 számból álló versenyen hét atlétánk maximális pontszámmal, azaz győzelemmel járult hozzá a szép sikerhez.

A Kopp-Békéscsabai Atlétikai Club két reménysége is rajthoz állt Szlovákiában. A futó Apáti Bencét idén még itthon senki nem győzte le, aki Szlovákiában is letette a névjegyét. A 3000 méteres síkfutásban 9:19,08 perces időeredménnyel győzött. A lányoknál a még csak mindössze 14 éves Zahorán Petra volt érdekelt, és a 3000 méteres gyaloglásban legjobb magyarként az előkelő második helyen ért célba, 15:21,50-es idővel.

[caption id="" align="aligncenter" width="417"] Fotó: BCSAC
[/caption]

A viadal során három kettős győzelmet is elkönyvelhetett a magyar csapat: fiú kalapácsban, leány távolban és leány kalapácsban.

Címkék#atlétika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!