Közélet

2016.08.26. 10:44

Balhézó kukaturisták ébresztették Máriafalva lakóit

Különleges jelenetre ébredhettek pénteken Gyulán Máriafalva és Románváros lakói. Több olvasónk is jelezte, hogy román kukaturisták veszekedése adott nem mindennapi hátteret a hajnali és a reggeli óráknak.

P. G.

Balogh Lajos önkormányzati képviselő, tanácsnok — aki néhány évvel ezelőtt elsőként vetette fel a szemétturizmussal kapcsolatos problémákat — elmondta, neki is része lehetett az élményben.

— Olyan fél hét körül arra lettem figyelmes, hogy egy nő ordibál románul egy férfival. Mindketten kerékpárral voltak, a férfi biciklijére egy hatalmas képcsöves tévé volt ráerősítve — idézte fel az eseményeket Balogh Lajos. — Azt teljesen nem lehetett hallani, hogy mi volt a vita tárgya, de az biztos, hogy az asszony nagyon felháborodott valamin. Sipító hangja vélhetően felverte a környéket.

A képviselő szólt arról is, hogy később egy harmadik férfi is csatlakozott hozzájuk. Mindhármuk kerékpárja egyébként ekkor már alaposan fel volt pakolva, mindenhonnan lógott valami, ami azt mutatta, hogy ekkor már jó ideje járták Gyula utcáit, és nézték át a kukákat, hogy zsákmányra, értékekre találjanak.

A béke azonban a hármas teljessé válását követően sem állt be, hiszen miután elindultak Románváros irányába a nő sípoló kiabálása még sokáig hallatszódott. Annyira, hogy olvasóink Románvárosból is jelezték, a trió náluk is alapos hangzavart okozva kutatta át a szemeteseket és környékét.

A román kukaturisták különben elég jó információkkal rendelkeznek Gyuláról, hiszen minden esetben még a szemetesek ürítése előtt körüljárják az utcákat, vagyis pontos tudják, hogy mennyi idejük van. A helyiek szerint ez azt is jelenti, hogy már a hajnali órákban átkelnek a határon és megkezdik gyűjtőkörútjukat.

 

Címkék#kisváros

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!