Közélet

2016.08.25. 17:13

Egyre népszerűbb turisztikai célpont Gyula

A polgármesteri hivatal adócsoportjának kimutatása alapján 2016 első félévében 14 százalékkal emelkedett a Gyulán eltöltött vendégéjszakák száma 2015 első hat hónapjához képest — közölte lapunkkal dr. Görgényi Ernő.

BEOL

A fürdőváros polgármestere elmondta, mindez azt jelenti, hogy az idei első félévben 186 ezer 699 vendégéjszaka realizálódott. Dr. Görgényi Ernő kitért arra, már az Almásy-kastély Látogatóközpont márciusi megnyitása előtt is jelentős volt az emelkedés, hiszen januárban 17, februárban 14, míg márciusban 42 százalékos növekedés volt tapasztalható.

— A statisztikákból az a következtetés vonható le, hogy Gyula – mint komplex turisztikai attrakció – egyre népszerűbb, folyamatosan emelkedik a vendégéjszakák száma — ecsetelte a polgármester. — A folyamatot pedig a kastély, mint új vonzerő, csak tovább erősíti.

A fürdővárosban az idegenforgalmi adóköteles vendégéjszakák száma is 19 százalékkal emelkedett az első félévben, ami azért különösen értékes, mert az IFA mértékét idén magasabb mértékben határozták meg.

Többet szeretne megtudni Gyula városának idegenforgalmáról? További turisztikai cikkeket ide kattintva talál!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!