Közélet

2016.05.29. 22:36

A végéhez közeledik a tehetségkutató sorozat

A Dobbantó Zenei Tehetségkutató Fesztivál idei szériájának előselejtezője a szombati éjszakával lezárult, a kiválasztott zenekarok gőzerővel készülhetnek a döntőre.

V. F.

Ahogy az első két előselejtező során, most is hat banda állt a színpadra, bár az est előzetesen kiválasztott fellépői közül az egyik zenekar visszalépett, helyükre a budapesti Macbeth Agency ugrott be. Mi több, ők nyitották meg az estét is, így kiemelten nehéz helyzetük volt, de vették az akadályokat.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Fotó: Varga Fanni
[/caption]

Másodikként érkezett a szintén budapesti The Medley’s, akik első ránézésre ahányan vannak, annyiféle stílust képviselhetnek, de amint a húrok közé csaptak, ugyanarra a vérkeringésre kapcsolódtak és egy nagy egészként pulzálták végig a maguk kis show-ját. A profi hangzásvilág, a profi összmunka meghozta gyümölcsét, így újra viszont láthatjuk őket a döntőben.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Fotó: Varga Fanni
[/caption]

Ahogy az első két banda, úgy a harmadik fellépő, a Carson Coma is a fővárosból utazott Szarvasra. A srácokról az első benyomás az volt, hogy pofátlanul fiatalok, de ez nem jelentett hátrányt abban, hogy remekül szólaltassa meg ki-ki a maga hangszerét. Egyedi, pszichedelikus beütésű rockot nyomtak, viszont azt rengeteg világfájdalommal. Az énekes mintha meghalni érkezett volna a színpadra, így nem volt éppen váratlan fordulat, hogy őket nem látjuk viszont, a döntőn legalábbis.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Fotó: Varga Fanni
[/caption]

A négyes számú zenekar – milyen meglepő – szintén Budapestről érkezett, ők voltak a Quart8. Nem tudom egykönnyen belőni a stílusukat, ebben a Facebook-oldaluk sem volt a segítségemre, ott ugyanis csak annyit írnak: fúziós. Úgyhogy legyen így. Egy kis pörgés hiányzott az előadásukból, mert bár kétségtelenül tehetségesek, a hangulat kicsit megült náluk, bár erről az az éles kontraszt is tehetett, amit az őket követő zenekarral állítottak.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Fotó: Varga Fanni
[/caption]

A zakós-király sérós The Luckies (már mondanom sem kell: Budapestről) olyat robbantott a színpadon, hogy a késői órán jobban ütöttek, mint egy vödör kávé, de kár is ahhoz hasonlítani őket, mert a koffein ereje ehhez a produkcióhoz képest csak erőtlen kis lepkeszárny-csapkodás. Nem csak zeneileg pakolták oda magukat, rájuk nézni is szédítő volt, mintha forgószélként söpörtek volna a színpadon, a berendezést sem kímélve. Tehát igen, robbantottak, mégpedig egész a döntőig.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Fotó: Varga Fanni
[/caption]

Utolsóként egy félig-meddig ismerős banda lépett a színpadra, szintén a fővárosból. Ők voltak a The OD, akik tavaly Ocean’s Divided névvel érkeztek a Dobbantóra, egy másik énekesnővel, aki a döntőig repítette a zenekart. A tagcsere egyáltalán nem tett be a zenekarnak, mi több, jól jártak a srácok, mert a jelenlegi énekesnőjük pazarul teljesített, ráadásul a kiállása is rátermettebb volt elődjénél, de őszintén meglepő volt, hogy ezúttal mégsem jutottak tovább a döntőbe.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Fotó: Varga Fanni
[/caption]

Tehát, a végső megmérettetésen újra itt lesz majd a Somebody Call 911, a Vacsora Zsuzsival, a The Royal Freak Outs, egyetlen Békés megyeiként a Killer Mendez, valamint a The Mendley’s és a The Luckies. Két dolog már most biztos: fergeteges lesz a hangulat és a zsűrinek kőkeményen fel kell majd kötnie a gatyát.

Címkék#szarvas

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!