Sport

2015.11.28. 20:43

Az első nap után vezet Békés megye

Az ország négy helyszínén szombaton megkezdődtek a megyei amatőr labdarúgó-válogatottak selejtező tornái.

BEOL

A Békés megyei válogatott a Közép-, Dél-keleti csoport küzdelmeiben érdekelt, amelynek képviselői Kecskeméten, a Széktói stadion műfüves sportpályáján csatáznak két napon keresztül.

A megyei válogatott az első félidőben futószalagon alakította és hagyta ki a helyzeteket Jász-Nagykun Szolnok ellen, de gólt nem tudott elérni. Szünetben az előre megbeszéltek szerint ötöt cserélt a megyei válogatott edzőpárosa, de gólt nem tudtak rúgni.

Békés megye—Jász-Nagykun-Szolnok megye 0—0
V.: Borbás. Békés: Patka — Szlovák, Vincze, Wéber, Filyó — Hanyecz B. (Borgulya) — Nagy Sz. D. (Bajnók), Furár, Cseke (Bakró) — Bondár (Tasi), Sztojka (Kéki). Edző: Rétes Pál, Mákos Árpád.
A Pest megye elleni csata egészen más mederben folyt. Az ex-NB III-as, jól csengő labdarúgók sorát felvonultató ellenfél tulajdonképpen végig dominált az első félidőben, de egy kontrából a 25. percben Cseke egy szemfüles megoldást követően a vezetést is megszerezte. A második félidőben ismét a Limperger Zsolt által irányított ellenfél lépett fel támadólag, a 46. percben mégis a viharsarkiak növelték az előnyüket, Kristóf pár lépésről a bal sarokba csúsztatott. A pestiek Petruska vezérletével rendületlenül jöttek előre, és az 57. percben egy bomba lövéssel szépítettek. A meccs utolsó perceiben végig a békési kapu előtt pattogott a labda, az ellenfél két nagy ziccerét is a remekül védő Lévai hatástalanította.
Pest megye—Békés megye 1—2 (0—1)
V.: Tóth Cs. Békés: Lévai — Boros, Veres, Kis M., Kristóf — Hanyecz B. (Borgulya) — Bajnók (Nagy Sz. D.), Urbán, Cseke (Bakró), Kéki (Sztojka) — Tasi (Bondár). Edző: Rétes Pál, Mákos Árpád.
G.: Bukovec, ill. Cseke, Kristóf.

További eredmények: Csongrád–Bács-Kiskun 1–4 (0–2), Jász-Nagykun-Szolnok–Csongrád 1–1 (0–0), Bács-Kiskun–Pest 0–1 (0–0)
Állás az első nap után: 1. Békés 4 pont (3–1), 2. Bács-Kiskun 3 (4–2), 3. Pest 3 (1–1), 4. Jász-Nagykun-Szolnok 2 (1–1), 5. Csongrád 1 (2–5). 

A további program. November 29., vasárnap
10.00: Békés–Csongrád
11.30: Jász-Nagykun-Szolnok–Bács-Kiskun
13.00: Pest–Csongrád
14.30: Békés–Bács-Kiskun
16.00: Jász-Nagykun-Szolnok–Pest

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!