Közélet

2015.10.09. 18:11

Felújíthatják a rendelőintézetet Békésen

Két sajtótájékoztatón is elemezték a békési közélet szereplői pénteken a helyi képviselő-testület közelmúltban tartott ülésén hozott döntéseket.

P. G.

Az értékelések sorát Szalai László, az MSZP helyi elnöke kezdte, aki elsőként arról tájékoztatott, kezdeményezte a szemétszállítási díj visszavonását a testület legutóbbi ülésén, mert az a kommunális adóval együtt — álláspontja szerint — irreális terhet ró a lakosságra.

Megismételve a tanácskozáson elhangzottakat, feleslegesnek nevezte a közterület-felügyelet felállítását. Pálcát tört a rendelőintézet betegellátásának biztonsága mellett, külön hangsúlyozva, hogy az intézmény életébe nem folyhat bele a politika.

A városvezető Jobboldali Összefogás Békésért sajtótájékoztatóján dr. Pálmai Tamás alpolgármester hangsúlyozta, a békési rendelőintézetet jelentős értéknek tartják, amit megőrizni és fejleszteni is szeretnének.

— Az intézmény fontos pillanatához érkezett, hiszen hamarosan új vezetőt kell választani az élére, illetve tervezzük, hogy minél rövidebb időn belül, akár már jövőre egy energetikai korszerűsítés is megkezdődhessen az épületben — hangsúlyozta. — Az új vezető kiválasztásánál, mint korábban, most is a szakmai és emberi kvalitások a döntőek.

Balázs László, a pénzügyi bizottság elnöke bejelentette, hogy a grémium támogatta az önkéntes tűzoltó egyesület kérelmét, mely szerint elfogadták a Petőfi utca 35. számú ingatlan haszonkölcsön-szerződésének változatlan feltételekkel való meghosszabbítását.

Mucsi András tanácsnok a közterület-felügyelet felállításával kapcsolatban kifejtette, azzal két új álláshelyet teremtenek.

— Több olyan terület akad a városban, amelyben szükség lehet a segítségükre – ecsetelte Mucsi András. — Üresen maradt ingatlanokkal is akadhatnak gondok, amelyek orvoslása nehézkes. Emellett szomszédok között is előfordulnak olyan esetek, amikor a nehezebb helyzetbe került fél nem tud kihez fordulni, a megoldások megtalálásában is fontos szerepük lehet az egyébként nem a bírságolásra, hanem a kompromisszumra törekvő közterület-felügyelőknek.

Deákné Domonkos Julianna, oktatási bizottsági elnök elmondta, a város két olyan pályázatot is benyújtott, amelyek a testvértelepülési kapcsolatokat erősíthetik.

Izsó Gábor polgármester bejelentette, hogy hamarosan kiírják a zöld város pályázatot, amelyen Békés is indul. Kiemelte, hogy a Területi Operatív Program keretében a rendelőintézet felújítása és hűtőház létrehozása egyaránt prioritást kap.

Címkék#Békés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!