Sport

2015.08.02. 20:02

NB III: vereséggel kezdett az Előre II.

A meccs előtti vihar alaposan feláztatta a gyepszőnyeget. A mezőnyben aktívabban kezdett az újonc hazai alakulat, ennek ellenére egy védelmi kihagyásukat szűk negyedóra után góllal büntette az Előre II.

S. E.

Hódmezővásárhelyi FC—Békéscsaba 1912 Előre II. 3—2 (3—1)

Labdarúgás NB III-as-mérkőzés. Hódmezővásárhely, 350 néző. V.: Oláh G. Hódmezővásárhely: Kovács K. — Tóth J., Komáromi, Markovics, Bartyik N. — Faragó, Kökény, Szilágyi N. (Marton), Tóth A. — Szabó M. D. (Varga R.), Fábián. Edző: Bódi Attila. Békéscsaba: Máthé — Vozár, Lászik, Szántó, Tatár — Zámbori, Ruzsa (Polonio-Guerreiro) — Oláh L., Kálmán (Bozsó), Pilán — Kertész (Mácsai). Edző: Boér Gábor.

A 14. percben egy mélységi passzal Kálmán hozta helyzetbe Kertészt, aki kicselezte az utolsó vásárhelyi védőt, majd Panyenka-féle hanyag bokamozdulattal emelte át 10 méterről Kovács kapust, 0—1. A folytatásban a házigazdák támadólag léptek fel, és ennek a 28. percben érett meg a gyümölcse. Szilágyit hagyták lőni a védők, aki 25 méterről bombagólt ragasztott a jobb felső sarokba, Máthénak esélyese sem volt hárítani, 1—1.

Még fel sem ocsúdtak a lilák, amikor ugyanabba a csapdába léptek. A 34. percben Tóth Attila lopta a távolságot a jobb oldalon, majd az első gólhoz hasonló helyről, 22 m-ről okosan tekert a kapu bal oldalába, 2—1. A félidő végéhez közeledve egy jobb oldali szögletnél hagyott ki a csabaiaknál a figyelem: a hosszú oldalon helyezkedő Kökény tudott fejelni, pontosan a hosszú sarokba szállt a labda, Vozár már csak a gólvonal mögül tudta visszatenni azt, 3—1.

Szünet után ismét a 14. perc hozta meg Kertész újabb találatát. A támadó elcsípett egy rövidre szabott hazaadást, és szinte nullszögből gurította el a kapus mellett, 3—2. Támadásban maradt Boér Gábor alakulata, amely beszorította vendéglátóit, nyomasztó fölénye azonban nem társult eredménnyel, így az újonc hazaiak némi szerencsével mindhárom pontot otthon tartották.

G.: Szilágyi N. a 28., Tóth A. a 34., Kökény a 40., ill. Kertész a 14., és az 59. percben. : Kökény, Markovics, Szilágyi, Fábián, ill. Lászik, Kertész, Tatár.

Bódi Attila: — Nagyon kemény és színvonalas mérkőzés volt. A csabai fiatalok futófölényben voltak velünk szemben, két átlövésgóllal sikerült megfordítanunk a meccset. A második félidőben inkább a védekezésre rendezkedtünk be, mert szoknunk kell még a magasabb osztály ritmusát. Mindkét csapatot dicséret illeti a mutatott teljesítményéért.

Boér Gábor: — Az első félidőben jól kezdtünk, de rutintalanságunknak köszönhetően visszaesett a játékunk. Szünet után komoly erőket mozgósítottunk a pontszerzés érdekében, erre a játékra és mentalitásra lehet építeni a jövőben. Fel kell nőnünk a felnőtt játékhoz, de a keretünk maximálisan alkalmas erre. Gratulálok a Vásárhelynek a sikeres rajthoz!

Az NB III további eredményei: Kozármisleny—Komló 1—0, Szekszárd—Bölcske 1—2, ESMTK—Paks II. 2—2, Dunaharaszti—Monor 0—1, Szentlőrinc—Bp. Honvéd-MFA 1—3. A SZEOL szabadnapos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!