Sport

2015.03.01. 17:16

Újabb gól nélküli döntetlen

Ahogy a múlt héten a Zalaegerszegen, úgy ismét egy gól nélküli döntetlent könyvelhetett el Békéscsaba egy alacsony színvonalú meccsen.

L. B.

Békéscsaba 1912 Előre-Csákvár FC 0-0 (0-0)
Gyula, 800 néző. V.: Nazsa (Szvetnyik, Máyer).
Békéscsaba: Mursits – Juhász (Borbély, 69.), Balog Zs., Koszó, Bényei – Birtalan (Kertész, 55.), Bagi, Spitzmüller, Király (Vólent, 83.) – Viczián, Szilágyi. Vezetőedző: Zoran Szpisljak. Csákvár: Milinte – Kocsis, Dulló, Szalai, Fényes – Gajdos, Domján, Molnár Cs., Nyilasi (Horváth, 66.), Mihály (Oldal, 78.) – Molnár T. (Bakos, 55.). Vezetőedző: Toldi Gábor.
Szögletarány: 5:2 (3:2).
Sárga lap: Juhász a 28., Birtalan az 52., Bényei a 81., Bagi a 86., illetve Domján a 32., Fényes az 50., Dulló a 72., Molnár Cs. a 73., Kocsis a 85. percben.
Kiállítva: Domján az 53. és Molnár Cs. a 80. percben, mindketten a második sárga lapot követően.
84. perc: Viczián Ádámot buktatták egy cselét követően a 16-oson belül. A tizenegyest Borbély Bálint rúgta bal oldalra. A kapus is arra vetődött, így kivédte a lövést.

Ezért szép a magyar labdarúgás: Gyulán, a Szeged-pályán játszotta első hazai mérkőzését a tavaszi idényben a Békéscsaba a Csákvár ellen, mely az ősszel 4-0-ra verte a lila-fehéreket. Akkor a volt békéscsabai támadó, Gajdos Zsolt kétszer köszönt be. Most is figyelni kellett rá az Előre védőinek, elemében volt a csatár. Noha kisebb helyzetek voltak, egyedül Birtalan Botond 35. percbeli jelenetét volt érdemes felírni: egy lapos beadás után 11 méterről tüzelt, de a lövést blokkolták, védték.

Az első félidőben, a 28. percben Juhász György és Molnár Tibor szaladt egy labdáért, ami kigurult az oldalvonalon túl. A csákvári csatárnak nem sikerült megállnia, nekirohant a kispad mögötti plexinek, percekig kellett ápolni. Noha a Békéscsaba bedobással jöhetett, a békéscsabai védő mégis kapott egy sárga lapot. Az első játékrész érdekessége még, hogy a sokat reklamáló Bognár György technikai vezetőt elküldték a csákvári kispadról.

A második félidő a sok apró szabálytalanságról, illetve a kártyapartiról marad emlékezetes: két csákvárit is kiállítottak, 10 percig a Békéscsaba kettős emberelőnyben játszott. Gólt azonban nem sikerült sem előtte, sem utána szereznie: pedig volt ígéretes szabadrúgás Király Patriktól, remek fejes Bagi Istvántól, jó lövés Kertész Tamástól, büntető Borbély Bálinttól. No meg egy nagy helyzet a végén, a 91. percben Vólent Rolandtól, aki elhasalt a 16-oson belül – az viszont már nem ért tizenegyest.

A nagyon alacsony színvonalú mérkőzésen a Békéscsaba nem tudott visszavágni az ősszel elszenvedett kínos vereségért, pedig voltak helyzetei, tizenegyest is rúghatott, illetve közel 40 percet egyes, több mint 10 percet kettős emberelőnyben játszhatott a végén teljesen betömörülő Csákvár ellen. Ahogy múlt héten Zalaegerszegen, most is gól nélküli döntetlent könyvelhetett el.

Jó: Mursits, Balog Zs., Viczián, illetve Milinte, Gajdos.
Zoran Szpisljak: - Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű meccs. A csapat mindent megtett, de a helyzeteket, sőt még a büntetőt sem sikerült gólra váltani.
Toldi Gábor: - Gratulálkok a csapatomnak, hősiesen helytállt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!