Sport

2015.03.01. 11:51

A futás az életfogytig tartó szerelme

Ilyés Ildikó a székesfehérvári Alba Regia Atlétikai Klub (ARAK) tagja volt, de most visszatért szülővárosába, Békéscsabára.

feol

Ilyés Ildikó Békéscsabán született, innen került Budapestre. Hét hónap Honvéd tagság után került Székesfehérvárra az ARAK-hoz, ahol 20 kilométeres gyaloglásban magyar bajnoki aranyérmet szerzett 1995-ben, majd volt két ezüstje és négy bronz érme – írja a feol.hu.

Ildikó kezdetben futott, később tért át a gyaloglásra. Első versenyére még futóként ment Csehszlovákiába, de ahogy a feol.hu-nak nyilatkozta, sokan furcsállják a gyaloglók technikáját, ezért ő is csak akkor melegített be gyalogló módon, amikor senki nem nézett oda. A 3 kilométeres távon végül bronzérmet szerzett, ami kellő ösztönzést adott számára a folytatást illetően.

– Hogy mi könnyebb, 10 kilométert futni, vagy gyalogolni? Egyik sem könnyű, ma már jobb szeretek ?öregként? futni, ugyanis a gyaloglás túlzottan kötött mozgással jár. Ráadásul szubjektív is a bíráskodást tekintve, hiszen amikor Sipka Ágival voltam Stuttgartban az Eb-n, kiállítottak. Mit mondjak, nem esett jól – nyilatkozta.

Egy sérülés miatt abba kellett hagynia verseny-sportot, ezt követően tért haza Békéscsabára, ahol egy sportboltot működtet a férjével együtt. Mint elmondta, a futás egy örök szerelem marad számára, hiszen lételeme a mozgás, a négy kutyája mellett pedig bőven van rá lehetősége is.

A teljes cikket itt olvashatja el.

 

Címkék#atlétika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!