Sport

2014.12.21. 12:27

Békési vereség a bajnokesélyes otthonában

A mérkőzés előtt a Debrecen a 2., az újoncként várakozáson felül szereplő Békés a 4. helyen állt a tabellán.

BEOL

Debreceni EAC—Békési SZSK 108:79 (25:23, 25:18, 29:20, 29:18)
NB I B-s férfi kosárlabda-mérkőzés, Debrecen, 200 néző. V.: Sallai, Domán, Vaszi. Békés: Krsztics (12/3), KOVÁCS B. (14), Koma (10), Béres (9/3), Farkas (15/9). Csere: Csorba (11), Szolevics (5/3), Vámos, Kis G. (2), Molnár Á., Nagy Á. (1), Bere M., Korcsmáros P., Nagy Cs. Edző: Balog Vilmos, Balog Lajos. A Debrecen legjobb pontszerzői: Nagy Botond (23), Kovács I. (17), Pék (13), Erdei (13).

Jól kezdett a Békés, de a játékvezetés enyhén szólva sem volt jó: a vendégektől négy játékost szórtak ki és három technikai volt a „jutalmuk”, még a kispadon ülő Zsíros Gábor is kapott egy büntetést. Villogtak a zöld és piros lámpák rendesen karácsonyi „hangulatot” teremtve.

A békésiek jó szokásukhoz híven nagy akarattal kosárlabdáztak, és mindent megtettek azért, hogy tisztességesen zárják az idei esztendőt, de erősen „lejtett” a pálya, s végül nyert a hajdúsági együttes, élre ugorva ezzel a tabellán. A békésiek az eredmény ellenére sem szégyenkezhetnek, bár vereséggel zárták az esztendőt, öt győzelemmel és négy vereséggel a remek ötödik helyen állnak.

Balog Vilmos: — A szezon legjobb kezdése volt, pontos, szép támadásokkal megszereztük a vezetést, néhány vitatható játékvezetői ítélettel azonban a hazaiak felzárkóztak, átvették a vezetést. A félidei kilenc pontos hátrányunk adott reményt a jó folytatásra, de a sorozatos kipontozódások megpecsételték a csapat sorsát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!